Scrie...

FRUMUSETE

De ce toamna ne cad cele mai multe fire de par?

Share

La fel cum determina caderea frunzelor, toamna provoaca si caderea parului. Oamenii de stiinta suedezi au indicat ca in aceasta perioada a anului se pierd cele mai multe fire de par…

Studiul, publicat in revista Dermatology, a fost efectuat pe un 800 de femei sanatoase, timp de 6 ani. Concluzia: femeile studiate au pierdut cele mai multe fire de par in lunile de toamna.

Firul de par are nevoie de 2-6 ani pentru a creste. In orice moment al vietii, 90% dintre firele de par cresc, iar restul de 10% sunt intr-un moment de repaos, care dureaza intre 2 si 6 luni, inainte de a cadea.

Cercetatorii suedezi au descoperit ca femeile au cea mai mare masa de par in repaos in luna iulie. Acest repaos se termina dupa 100 de zile, cu aproximatie, ceea ce ne duce in octombrie!

Toamna nu reprezinta, insa, singura cauza a caderii parului. „Firelele de par sunt un barometru incredibil de sensibil”, explica Gleen Lyons pentru Daily Mail. „Dupa maduva osoasa, celulele din radacina firului de par sunt cele care se reinoiesc cel mai repede. Cu alte cuvinte, parul este primul care incepe sa sufere atunci cand corpul nostru se confrunta cu probleme”, mai spune Lyons.

Daily Mail a realizat o trecere in revista a cauzelor care pot duce la caderea parului:

Medicamentele

Numeroase tratamente medicamentoase pot genera alopecie. Cele mai multe dintre medicamente au trecut in prospect daca prezinta ca efect secundar caderea parului.

Lipsa de fier

La femeile care nu au ajuns la menopauza, cauza cea mai frecventa a caderii parului este lipsa de fier. Feritina este importanta pentru cresterea sanatoasa a parului.

Ovar polichistic

Cea de-a doua cauza a caderii parului la femei este sindromul ovarului polichistic. Procentul de testosteron creste, iar acest lucru poate duce la o crestere a pilozitatii pe corp si la o cadere importanta a parului. Anumite contraceptive pot contribui, si ele, la caderea in exces a parului.

Un regim strict

Anumite regimuri alimentare pot provoca o diminuare considerabila a energiei organismului. In aceste situatii, creierul si organele vitale acapareaza energia existenta, in detrimentul masei capilare.

Probleme cu tiroida

Intregul organism este dereglat si, in mod firesc, si ciclul de crestere al parului este perturbat.

Obezitatea

Un nivel crescut al insulinei poate duce la o crestere a procentului de testosteron, care s-a vazut mai sus ce efect poate avea asupra parului.

Stresul

Exista tratamente care va pot ajuta sa invingeti stresul, dar si sa opriti caderea parului. Discutati cu medicul dumneavoastra despre aceste probleme.

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *