LOADING

Scrie...

Manichiura perfecta acasa

Share

Prima preocupare a unei femei pentru a avea mainile frumoase este manichiura.

De cele mai multe ori, intretinerea unei manichiuri perfecte (unghii perfect egale, taiate uniform intr-o anumita forma, bine curatate de pielita) este destul de dificila, deoarece acest lucru ar necesita o vizita la manichiurista de cel putin o data pe saptamana. insa acest lucru ar fi extrem de costisitor. in plus, manichiura este necesara pentru mentinerea unor unghii sanatoase si evitarea exfolierii. Unghiile se pot intretine si facand economie, printr-o manichiura acasa, desi multe doamne se feresc sa faca acest lucru considerand ca nu poseda indemanarea necesara. In cateva minute unghiile se pot aranja, curatandu-le si lustruindu-le, nefiind nevoie decat de rabdare si atentie la unele etape ale acestei operatiuni.

Primul pas – curatarea pielitei. Primul lucru care trebuie facut inainte de a trece la ajustarea unghiilor si lustruirea lor, este pregatirea pielitei pentru exfoliere. Pielita contine celule moarte si de aceea indepartarea ei din jurul unghiilor nu este dureroasa. Pentru ca aceasta operatiune sa se faca cu mai multa usurinta si intr-un timp mai scurt este necesara inmuierea pielitei in prealabil.

Pentru acest lucru exista mai multe metode. Una dintre cele mai simple ar fi utilizarea unei solutii din sare, zahar si sapun lichid pentru maini. Solutia obtinuta se aplica in jurul unghiilor cu ajutorul unui tampon sterilizat si se lasa cateva minute. Mainile se clatesc apoi in apa calduta si se sterg cu un prosop. Se maseaza apoi cu ulei de masline. Dupa cateva minute se aplica o crema de maini hidratanta, apoi mainile se infasoara intr-un prosop tinut la cald. Dupa 10 minute mainile se sterg cu un prosop curat si se trece la curatarea pielitei, cu un foarfece de unghii sterilizat. inainte, pielitia din jurul unghiilor se ridica usor in sus prin miscari rapide cu ajutorul unei pile sau al unei ustensile speciale care se gaseste in orice trusa de unghii. Apoi cu ajutorul foarfecelui de unghii, de la dreapta la stanga, pielita se taie usor, fara a taia pielea din jurul unghiilor, sangerarea fiind destul de greu de oprit. Daca insa pielea a fost usor atinsa si sangerarea nu a putut fi evitata, este indicata imediat tamponarea locala cu vata, inmuiata in spirt. Dupa ce pielita a fost taiata mainile se clatesc usor in apa calduta.

Lustruirea si aranjarea unghiilor. inainte de a trece la taierea, lustruirea si aranjarea unghiilor intr-o anumita forma, este necesar sa se stie ce forma trebuie data acestora: rotunda, patrata, ascutita… Degetelor mici li se potrivesc mai bine unghii lungi, rotunjite. Degetelor mari si lungi sau celor mai scurte si groase li se potrivesc unghiile de marime medie si patrate.

Daca unghiile sunt prea lungi, ele se taie la inceput cu ajutorul unei unghiere, in forma dorita. Unghiile se «slefuiesc» apoi cu ajutorul pilei. Dupa ce aceasta operatiune s-a incheiat, ramane doar ca unghiile sa fie lustruite si facute sa straluceasca. Pentru acest lucru trebuie apelat tot la trusa de unghii, existand un instrument special. Unghiile se lustruiesc usor de la dreapta la stanga, apoi se spala cu apa calduta si sapun. Se tamponeaza cu vata imbibata in otet, iar apoi se sterg cu un prosop curat. Se aplica o crema hidratanta, iar dupa 15 minute pe unghii se aplica un lac protector care ajuta la intarirea acestora.

 

Tag:

Din aceeași categorie

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *