Scrie...

MODA & MIRESE

Cele mai bune sfaturi pentru întreținerea hainelor

Share

Cămășile și îmbrăcămintea de in se calcă mult mai bine dacă le stropiți cu apa în care ați fiert orez. Stropiți hainele cu ajutorul unui pulverizator și călcați-le imediat. Evitați însă stropirea excesivă.

Pentru ca articolele de îmbrăcăminte din lână să-și păstreze culoarea cât mai mult timp, ele se țin la înmuiat în apă în care s-a adăugat puțin oțet de vin alb și o linguriță de bicarbonat. Atenție! Ele se înmoaie numai în apă rece. Dacă îmbrăcămintea din lână miroase a naftalină, o puteți ține timp de 24 de ore în apă rece, în care ați adăugat zeama de la o lămâie. Clătiți apoi din abundență.

În cazul în care ați spălat un articol de îmbrăcăminte bicolor în apă călduță sau chiar fierbinte și culorile s-au întins este bine să luați măsuri imediat. Puneți haina în apă rece, în care adăugați două trei linguri de sare de bucătărie. Lăsați-o timp de patru ore, apoi clătiți abundent cu apă rece.

Hainele din catifea vor părea ca noi dacă, înainte de a le spăla, veți presăra peste ele sare fină de bucătărie. După 20 de minute, puteți înmuia hainele în apă rece. Este bine ca la clătire să adăugați și puțin oțet.

Pentru ca hainele albe să se păstreze cât mai bine timp îndelungat și să nu se îngălbenească de la înălbitor, este bine adăugați la spălare două lingurițe de apă oxigenată. După aceea, clătiți hainele de mai multe ori, cu apă rece.

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *