Scrie...

MAGAZIN

Visele, semnal de alarmă în privinţa unor afecţiuni

Share

Visele au constituit în ultimul timp un subiect de cercetare pentru oamenii de ştiinţă, medici sau psihologi ajungându-se în cele din urmă la concluzia că ele pot reflecta anumite probleme de sănătate.

Au existat mai multe studii care demonstrează că există vise care pot reprezenta un semn al începutului unei boli sau o avertizare la predispoziţia spre o afecţiune. Chiar dacă asta nu înseamnă ca, imediat după un vis mai agitat sau care are o anumită semnificaţie să se ceară părerea medicului sau a psihologului, iată câteva vise care pot reprezenta un semnal de alarmă:

* Atunci când bărbaţii se visează morţi sau visează mort pe cineva apropiat din familie poate fi semnalul de alarmă al unor probleme cu inima. La femei, acelaşi sens îl pot avea visele în care ele se despart de persoana iubită.

Coşmarurile care provoacă o frică intensă pot anunţa o migrenă puternică.

* Persoanele care visează că pierd bani sau mâncare – boli psihice sau stări de anxietate.

* Cei care nu-şi amintesc niciodată visele sunt predispuşi la atacuri cerebrale, la infarcturi sau Parkinson. Această problemă poate fi şi un semn al epilepsiei.

Visele care generează emoţii sau chiar bucurie, precum întâlnirea unor prieteni sau câştigarea unei sume de bani pot fi semn ale unor probleme respiratorii sau chiar ale astmului.

* Visele despre crime şi în care apare frecvent sângele dacă se repetă pot fi semne ale unui consum excesiv de alcool, de calmante sau chiar a administrării drogurilor. Uneori însă aceste vise pot fi doar semne ale unor complexe sau ale unei firi agresive.

Visele în care apar încăierări pot fi semne ale unor probleme ale sistemului circulator sau ale anemiei.

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul