Un studiu publicat în Journal of Personality and Social Psychology relevă faptul că există o legătură puternică între personalitatea unei persoane și ceea ce mănâncă.
Brian Meier, co-autor al studiului, declară: „Gustul este acel ceva cu care ne confruntăm în fiecare zi”.
El continuă și spune că scopul cercetării a fost acela de a vedea dacă mâncarea și personalitatea oamenilor sunt legate între ele. Și după câte a constatat, se pare că da…
Conform studiului efectuat de North Dakota State University, oamenii care mănâncă mai ales alimente dulci au un caracter mai blând decât cei care mănâncă sărat!
Cercetătorii le-au propus voluntarilor care au participat la studiu să mănânce snacksuri dulci sau sărate.
Cei care au optat pentru produsele dulci, eventual și cu o bucățică de ciocolată, s-au dovedit a fi mult mai susceptibili de a face voluntariat sau de a ajuta la nevoie, în timp ce gurmanzii au preferat să mănânce sărat.
Cercetătorii au constatat, de asemenea, că persoanele care au preferat mâncărurile dulci erau considerate mai agreabile.
Michael D. Robinson, profesor de psihologie, explică: „Rezultatele sugerează că există o legătură solidă între preferința pentru dulce și comportamentul social”.
Studiul a demonstrat, de asemenea, că serviabilitatea și blândețea ființelor umane este indubitabil legată de gustul manifestat sau nu pentru alimentele dulci.