Scrie...

CARIERA

Cum sa aveti mai mult timp la serviciu

Share

Studiile au aratat ca, in medie, 50% din timp este folosit pentru procesarea de informatii, 80% dintre aceste informatii fiind inutile. Prin urmare, gestionarea eficienta a timpului este extrem de importanta. Iata cateva ponturi de care ar trebui sa tineti cont:

Stabiliti-va prioritatile

Oricand poate aparea ceva care sa va intrerupa activitatea curenta. Secretul este sa va concentrati pe treburile importante si sa finalizati toate lucrurile marunte care v-ar putea ingreuna activitatea mai tarziu. Cea mai buna cale pentru stabilirea prioritatilor este crearea unei liste in care sa includeti toate lucrurile pe care le aveti de facut (to-do list). In primul rand, notati toate treburile obligatorii si asezati-le in ordinea importantei. Fiti realista si nu faceti o lista prea mare care sa va descurajeze.

Faceti lucrurile bine de la inceput

30% dintre manageri pierd timpul rezolvand probleme care nu ar fi trebuit sa existe si care sunt cauzate de greseli facute anterior. Preveniti aceste impedimente si invatati sa faceti lucrurile bine de la inceput.

Nu pierdeti timpul

Atunci cand angajatii nu inteleg bine ce au de facut, pierd foarte mult timp cerand lamuriri suplimentare. Acest lucru poate duce la o risipa importanta de timp, dar si la greseli. De asemenea, puteti economisi timp gestionandu-va eficient intalnirile.

Delegati atributii

Delegati responsabilitati si nu incercati sa faceti totul fara ajutorul nimanui pentru ca nu veti reusi. in fiecare firma exista lucruri marunte care pot fi realizate de alti angajati si nu doar de manager.

Evitati amanarile

Managementul timpului este ineficient cand oamenii amana lucrurile. Unii oameni amana din cauza ca pur si simplu nu vor sa faca acel lucru. Teama de esec este un motiv comun pentru amanare. Daca va confruntati cu aceasta problema, incercati sa evaluati consecintele actiunii si ale lipsei actiunii. Daca amanarea este doar un obicei prost, va fi nevoie de un pic de efort pentru a corecta aceasta problema.

 

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *