Scrie...

RELATII SI SEX

De ce-si critica femeile partenerii?

Share

8.000 de minute, adica aproximativ 6 zile pe an, isi critica femeile din Marea Britanie sotii.

Cele mai mari nemultumiri ale englezoaicelor sunt cauzate de „proastele obiceiuri” ale sotilor lor, de refuzul acestora de a le ajuta la gospodarie, precum si de frica” lor fata de medici. Curios este ca 87 la suta dintre britanice considera critica singurul mijloc de a-i determina pe barbati sa spele farfuriile, de exemplu.

In Rusia, potrivit sociologilor, femeile isi critica mult mai des sotii. Pe primul loc al nemultumirilor se situeaza in cazul rusoaicelor salariul mic al sotului, locul doi fiind ocupat de diversele vicii ale barbatilor, in special alcoolismul. Cu toate acestea, cel mai prost mijloc de a indrepta aceste lucruri il reprezinta „discutiile educative”, atentioneaza expertii.

Desigur, unele nemultumiri ale femeilor din Marea Britanie legate de sotii lor sunt actuale si pentru Rusia. Cu toate acestea, noteaza cotidianul Novaie Izvestia, o „particularitate nationala” a rusoaicelor este de a-si arata nemultumirea in legatura cu salariile mici ale sotilor. „In strainatate, un om lenes nu este considerat un membru deplin al societatii si nu poate beneficia de un statut social normal. In Rusia, insa, atitudinea fata de lene este una toleranta, fiind o particularitate a mentalitatii ruse, cultivata de basme, de povesti despre oameni care se imbogatesc fara niciun efort”, explica presedintele Asociatiei sexologilor din Rusia, Dilia Enikeeva. „La aceasta se mai adauga si infantilismul barbatilor, convingerea lor ca sunt deosebiti. Ei nu doresc, pe timp de criza, sa lucreze pe bani mai putini, considerand acest lucru sub demnitatea lor”, adauga Enikeeva.

Pe locul doi in nemultumirile rusoaicelor se afla patima sotilor pentru alcool. Dimpotriva, sotiile rusoaice par sa nu aiba nimic impotriva fumatului. In schimb, ele sunt la fel de nemultumite atunci cand sotii lor isi petrec prea mult timp in fata calculatorului.

O trasatura distinctiva a sotiilor din Rusia este perseverenta lor de a pastra relatia chiar si atunci cand aceasta a devenit una „masochista”, continua Novaie Izvestia. Divortul continua sa fie considerat in Rusia ceva rusinos si de aceea rusoaicele „cara in spate” soti trantori si alcoolici. Iar pentru a compensa stresul si disconfortul psihologic cauzat de un asemenea „parteneriat”, rusoaicele isi varsa furia pe soti.

„Acest lucru se intampla din cauza faptului ca rusoaicele se subapreciaza, considera ca nu merita ceva mai bun si ca daca divorteaza vor ramane singure. Multe femei au fost educate in familii conflictuale sau incomplete si s-au obisnuit cu sintagma barbatii sunt porci”, explica Enikeeva. In afara de aceasta, in Rusia se cultiva spiritul de sacrificiu al femeilor, se face propaganda unor calitati lipsite de feminitate. De aceea, rusoaicele protejeaza cu pieptul lor mare sotul alcoolic si copiii, asumandu-si indatoriri barbatesti.

Barbatii britanici s-au dovedit mai maleabili decat cei rusi. Peste 50 la suta dintre britanici nu rezista nicio ora criticilor sotiilor si le indeplinesc pana la urma solicitarile. Barbatii rusi, insa, sunt tentati sa rezolve problema radical: tac o perioada, iar atunci cand reprosurile se inmultesc – pur si simplu pleaca din familie.

Critica, mai ales in prezenta persoanelor straine, nu-i stimuleaza deloc pe barbati sa-si schimbe comportamentul. Mai degraba, un lenes inveterat isi va gasi o alta femeie, pentru care va fi rege”’, este de parere Enikeeva, subliniind ca metoda stimularii indirecte este mult mai buna decat critica neiertatoare.

 

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *