Scrie...

RELATII SI SEX

Sexul va ajuta sa renuntati la fumat

Share

Cercetatorii au dezvaluit cateva beneficii pe care activitatea sexuala regulata le are pentru organism, iar acestea sunt mai active pe timpul verii.

Cercetatorii din Boston au descoperit ca pe timpul verii nivelul de testosteron se dubleaza, deoarece razele soarelui stimuleaza producerea vitaminei D, care elibereaza hormonul sexual, scrie dailymail.co.uk.

Se stie deja ca sexul ajuta la arderea caloriilor, insa expertii au dezvaluit si alte beneficii pe care activitatea sexuala le aduce organismului.

Sexul relaxeaza muschii si diminueaza tensiunea din umeri si gat. In mod surprinzator, sexul poate spune daca o persoana are sau nu nevoie de ochelari. „Am avut pacienti care s-au plans de probleme cu vederea dupa sex. La fel ca orice muschi din corp, cei ai ochilor s-au relaxat si au functionat la capacitatea lor reala, fara sa fie fortati in mod constient”, spune medicul Arun Ghosh, specialist in sexualitate la Spitalul Spire Liverpool.

Un studiu realizat la Universitatea Queen din Belfast a relevat faptul ca activitatea sexuala de trei ori pe saptamana poate injumatati riscul de atac de cord. Un alt studiu spune ca femeile care au orgasm de doua ori pe saptamana au un risc de a dezvolta boli de inima cu 30% mai mic decat cele care nu au facut sex sau nu au avut orgasm. „Endorfinele eliberate in timpul actului sexual neutralizeaza hormonii de stres din corp, care au legatura cu bolile de inima”, spune Lisa Turner, terapeut sexual. Ceea ce creste insa riscul de atacuri de cord sunt relatiile extraconjugale.

Studiile au demonstrat ca femeile aflate la menopauza care au relatii sexuale in fiecare saptamana au niveluri de estrogen de doua ori mai mari decat cele care nu fac sex. Hormonul are un rol benefic pentru sanatatea oaselor, iar lipsa acestuia dupa menopauza poate fi relationat cu osteoporoza.

Calitatea spermei creste in functie de numarul de acte sexuale pe care le are un barbat. Pentru cineva care vrea s conceapa un copil, relatiile sexuale dese sunt benefice.

Cercetatorii de la Universitatea din Nottingham au descoperit ca barbatii care au o viata sexuala regulata un un risc de a dezvolta cancer de prostata cu 50% mai mic dupa varsta de 50 de ani.

Barbatii pot renunta mai usor la fumat daca stiu ca acest obicei duce la micsorarea organului sexual si poate cauza impotenta.

Fumatul este o cauza cunoscuta a disfunctiilor erectile, deoarece ingreuneaza circulatia sangelui. Un studiu realizat pe 7.000 de barbati din China arata ca riscul de impotenta este mai mare cu cat numarul de tigari fumate zilnic creste.

Pentru un barbat, un orgasm puternic este echivalentul a 2-3 miligrame de Diazepam sau Valium. „Diazepamul relaxeaza muschii, iar acesta este motivul pentru care atat de multi barbati au senzatii de somnolenta dupa sex”, spune medicul Ghosh.

 

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *