Scrie...

RELATII SI SEX

Barbatii sunt programati genetic sa insele

Share

Infidelitatea este o chestiune genetica, iar probabilitatea ca un barbat sa isi insele sotia este mai mare daca tatal acestuia a fost infidel, potrivit studiului unor cercetatori cehi.

Potrivit acestei cercetari, infidelitatea este genetica, cel putin in ceea ce-i priveste pe barbati, informeaza dailymail.co.uk.

Jan Havlicek, de la Univerzita Karlova din Praga, coordonatorul acestui studiu, a declarat, la o conferinta a European Human Behaviour and Evolution Association, ca fetele nu sunt afectate in aceeasi masura de infidelitatea mamelor.

Havlicek a spus ca baietii cresc observand in lumea din jurul lor ceea ce este potrivit, dar si ceea ce pot face gresit fara a suporta consecinte. Tatii lor au fost un exemplu evident pentru un comportament bun sau rau.

La studiu au participat 86 de cupluri. Cercetatorii i-au chestionat individual pe barbati si pe femei in legatura cu atitudinile fata de sex, istoricul familiei si infidelitatile lor.

Femeile si barbatii cauta lucruri diferite la o relatie, deci isi folosesc aspectul fizic placut in moduri diferite – barbatii, pentru o variatie sexuala, iar femeile, pentru a gasi cel mai bun partener posibil, dar si un tata potrivit pentru copiii lor.

Studiul ceh subliniaza ideea ca aventurile barbatilor sunt mai motivate sexual decat cele ale femeilor. Totusi, femeile prezinta probabilitati mai mari de a insela daca sunt nefericite in anumite aspecte ale relatiei lor. Havlicek este de parere ca femeile se implica in aventuri pentru a-si gasi un nou partener.

 

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *