Aproape toata lumea stie ca vinul este bun pentru inima. Din pacate, insa, putini stiu ca si berea are efecte benefice asupra organismului. 4 sunt motivele care conduc la aceasta concluzie, dupa cum se scrie pe Yahoo Shine.
Reduce riscul de boli de inima
Toate bauturile alcoolice, inclusiv berea, cresc nivelul de colesterol „bun” (HDL), reduc nivelul de colesterol „rau” (LDL) si subtiaza sangele, scazand riscul de infarct si atac cerebral, arata studiile. Consumul moderat de alcool, insemnand o bere de 330 de mililitri pe zi pentru o femeie si doua pentru un barbat, a fost asociat si cu un risc scazut de diabet de tipul 2.
Ofera beneficii unice in comparatie cu vinul
In cadrul unui studiu de sanatate pentru asistente medicale, peste 70.000 de femei, cu varste cuprinse intre 25 si 42 de ani, au fost urmarite pentru a se vedea legatura dintre consumul de alcool si hipertensiune. Cele care consumau bere in cantitati moderate aveau tensiunea mai mica decat cele care beau vin sau bauturi spirtoase.
Poate preveni aparitia pietrelor la rinichi
Intr-un alt studiu s-a aratat ca barbatii care consumau bere prezentau un risc redus de a avea pietre la rinichi, in comparatie cu cei care optau pentru alte bauturi alcoolice, probabil datorita efectului diuretic si continutului mare de apa din bere. Alte studii au aratat ca anumite substante din hamei ar putea incetini pierderea calciului din oase, prevenind formarea de pietre.
Contine vitamine, minerale si fibre
O bere blonda de 330 de mililitri contine putin sub un gram de fibre, iar una neagra – putin peste un gram. Berea blonda contine in general mai multa vitamina B. De asemnea, o bere de 330 de mililitri contine mai mult calciu, magneziu si selenium (un antioxidant esential) decat un pahar cu vin.