Scrie...

CARIERA

Cum putem gasi fericirea fara prea mult efort

Share

Numeroase studii au aratat ca fericirea poate avea foarte multe beneficii practice. Cum puteti gasi fericirea?

Ce reprezinta „fericirea” pentru dumneavoastra? Sunteti fericita cu ceea ce faceti si cu ceea ce sunteti in prezent? Sa vedem care sunt componentele fericirii si ce reprezinta ele pentru dumneavoastra.

Pentru ce sunteti recunoscatoare?

Opriti-va pentru un moment si ganditi-va care sunt lucrurile pentru care sunteti recunoscatoare. Studiile au aratat ca oamenii care contabilizeaza lucrurile din viata lor care merg bine si pentru care sunt recunoscatori sunt mai optimisti, mai energici si mai satisfacuti de viata lor.

Incercati asta:

Timp de o saptamana, in fiecare seara, inainte de a va culca, notati pe o foaie trei lucruri bune care vi s-au intamplat in ziua respectiva. Poate ca ati gatit o cina gustoasa sau ceva v-a iesit foarte bine la serviciu. Nu trebuie sa fie ceva spectaculos. Pentru fiecare lucru in parte, ganditi-va ce l-a facut sa se intample, care au fost factorii care l-au determinat. Observati cum va simtiti la sfarsitul saptamanii. Oamenii au tendinta sa se concentreze asupra lucrurilor care au mers prost. Acest exercitiu va ajuta sa va concentrati atentia asupra lucrurilor bune din viata dvs si asupra rolului pe care l-ati avut in realizarea acestora.

V-ati stabilit corect obiectivele?

Stabilirea unor obiective va poate creste motivatia si starea de bine. Dar trebuie sa va stabiliti obiective realiste, care sa reflecte propriile dumneavoastra valori.

Incercati asta:

Imaginati-va ca mai aveti foarte putin de trait. Care ati dori sa fie statutul dumneavoastra? Cum ati dori sa-si aminteasca cei din jur de dumneavoastra? Notati tot ceea ce ati dori sa fiti si sa dobanditi, stabiliti ce conteaza cu adevarat pentru dumneavoastra si apoi gasiti caile pentru a atinge aceste obiective.

Va cunoasteti punctele forte?

Cunoscandu-va punctele forte veti obtine rezultate mai bune si veti reusi sa va concentrati mai bine, sa aveti mai multa energie si stare de bine.

Incercati asta:

Puteti gasi pe internet o multitudine de unelte care va pot ajuta sa va identificati punctele forte. Dintre acestea, mai credibile sunt StrenghtFider, StrenghtsScope si Realize 2. Toate sunt disponibile gratuit, dar in limba engleza.

Cat de optimista sunteti?

Optimistii sunt mai motivati si mai increzatori in fortele proprii. Ei rezista mai bine la stres si la traume.

Incercati asta:

Imaginati-va ce ati dori sa fiti peste 10 sau 20 de ani si notati pe o hartie. Daca vi se pare greu de indeplinit, repetati exercitiul pana cand o sa vi se para usor. Acest exercitiu va va ajuta, cu siguranta, sa va regasiti optimismul.

 

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *