Numeroase studii au arătat că fericirea poate avea foarte multe beneficii practice. Cum puteți găsi fericirea?
Ce reprezintă „fericirea” pentru dumneavoastră? Sunteți fericită cu ceea ce faceți și cu ceea ce sunteți în prezent? Să vedem care sunt componentele fericirii și ce reprezintă ele pentru dumneavoastră.
Pentru ce sunteți recunoscătoare?
Opriți-vă pentru un moment și gândiți-vă care sunt lucrurile pentru care sunteți recunoscătoare. Studiile au arătat că oamenii care contabilizează lucrurile din viața lor care merg bine și pentru care sunt recunoscători sunt mai optimiști, mai energici și mai satisfăcuți de viața lor.
Încercați asta:
Timp de o săptămână, în fiecare seară, înainte de a vă culca, notați pe o foaie trei lucruri bune care vi s-au întâmplat în ziua respectivă. Poate că ați gătit o cină gustoasă sau ceva v-a ieșit foarte bine la serviciu. Nu trebuie să fie ceva spectaculos. Pentru fiecare lucru în parte, gândiți-vă ce l-a făcut să se întâmple, care au fost factorii care l-au determinat. Observați cum vă simțiți la sfărșitul săptămânii. Oamenii au tendința să se concentreze asupra lucrurilor care au mers prost. Acest exercițiu vă ajută să vă concentrați atenția asupra lucrurilor bune din viata dvs și asupra rolului pe care l-ați avut în realizarea acestora.
V-ați stabilit corect obiectivele?
Stabilirea unor obiective vă poate crește motivația și starea de bine. Dar trebuie să vă stabiliți obiective realiste, care să reflecte propriile dumneavoastră valori.
Încercați asta:
Imaginați-vă că mai aveți foarte puțin de trăit. Care ați dori să fie statutul dumneavoastră? Cum ați dori să-și amintească cei din jur de dumneavoastră? Notați tot ceea ce ați dori să fiți și să dobândiți, stabiliți ce contează cu adevărat pentru dumneavoastră și apoi găsiți căile pentru a atinge aceste obiective.
Vă cunoașteți punctele forte?
Cunoscându-vă punctele forte veți obține rezultate mai bune și veți reuși să vă concentrați mai bine, să aveți mai multă energie și stare de bine.
Încercați asta:
Puteți găsi pe internet o multitudine de unelte care vă pot ajuta să vă identificați punctele forte. Dintre acestea, mai credibile sunt StrenghtFider, StrenghtsScope si Realize 2. Toate sunt disponibile gratuit, dar în limba engleză.
Cât de optimistă sunteți?
Optimiștii sunt mai motivați și mai încrezători în forțele proprii. Ei rezistă mai bine la stres și la traume.
Încercați asta:
Imaginați-vă ce ați dori să fiți peste 10 sau 20 de ani și notați pe o hârtie. Dacă vi se pare greu de îndeplinit, repetați exercițiul până când o să vi se pară ușor. Acest exercițiu vă va ajuta, cu siguranță, să vă regăsiți optimismul.
Citește și 8 trucuri pe care toate femeile trebuie să le știe