Scrie...

RELATII SI SEX

Femeile autoritare fac mai putin sex!

Share

Cercetatorii de la Scoala de sanatate publica Johns Hopkins din Baltimore au studiat legatura intre autonomia femeilor maritate si regularitatea cu care acestea fac sex. Astfel, s-a constatat ca sotiile care iau cele mai multe decizii in casa sunt cele care petrec mai putin timp in pat, alaturi de sotii lor.

„Am observat o tendinta coerenta in toate cele 6 tari studiate”, a declarat profesorul Michelle Hindin. „Cu cat o femeie ia mai multe decizii singura, cu atat are tendinta de a face dragoste mai putin si de a prelungi cat mai mult timpul dintre o activitate sexuala si alta”, mai afirma Hindin.

Deciziile cel mai mult evocate sunt legate de sanatate, de nevoile cuplului, precum si de vizitele prietenilor sau familiei. Majoritatea femeilor interogate au situat ultimul lor raport sexual in cursul lunii precedente. In cazul barbatilor, insa, nu exista nici o legatura intre autonomia lor in privinta deciziilor si frecventa raporturilor sexuale.

„Intelegerea modului in care pozitia femeilor in sanul familiei influenteaza activitatea sexuala a acestora poate constitui o excelenta maniera de a le proteja drepturile ca femei si de a le ajuta sa infloreasca in viata lor sexuala”, a declarat Carine Muntifering, co-autor al studiului.

 

Tag

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *