Scrie...

RELATII SI SEX

Formula secreta a fericirii in cuplu

Share

Psihologul elvetian Dominik Schobi a facut mai multe cercetari pentru a descoperi o formula care sa garanteze o relatie fericita. Intr-un interviu acordat pentru 20minutes.ch, el a dezvaluit care sunt secretele iubirii vesnice.

Schobi, psiholog la universitatea din Fribourg, a analizat 172 de cupluri, timp de 11 ani, impreuna cu cu mai multi cercetatori din Los Angeles. Prima concluzie a sa? „Pentru a avea o relatie reusita, trebuie sa investim in fiecare zi in ea. Este determinant. In momentul in care in care nu mai acordam atentie relatiei, riscul de separare creste”, spune Schobi.

De asemenea, in opinia psihologului, individualismul poate fi fatal pentru o relatie. Intr-o societate de consum, se intampla frecvent ca partenerii sa fie schimbati foarte des sau abandonati cu usurinta.

Discutiile intr-un cuplu sunt primordiale. Insa, totul depinde de modul in care este abordat un subiect. Este foarte important sa nu se faca reprosuri grave. Propozitiile de genul „nu faci niciodata nimic” trebuie evitate si inlocuite cu propunerea de a face menajul (sau alt lucru important) impreuna.

„Inselarea partenerului reprezinta un pericol extrem pentru cuplu”, spune psihologul. „Chiar daca veti ierta o posibila escapada a partenerului, aceasta va fi tot timpul un motiv de cearta”, mai spune Schobi.

O alta chestiune importanta tine de compromisuri. In opinia specialistului, trebuie facute comrpomisuri, pentru ca fiecare partener are preferintele si dorintele lui.

Gelozia face parte si ea din viata unui cuplu. „Ea poate demonstra ca tinem la partenerul nostru, dar, in acelasi timp, daca incercam sa-l controlam prea mult, dovedim ca nu avem incredere in el. Intr-o asemenea situatie intervine comunicarea, care este primordiala pentru pastrarea increderii unul in celalalt”, concluzioneaza psihologul.

 

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *