Scrie...

SANATATE

Lumanarile parfumate sunt la fel de periculoase ca tigarile!

Share

Cele mai noi studii ale specialistilor au demonstrat ca lumanarile parfumate au efecte secundare asupra sanatatii noastre, putand fi la fel de daunatoare ca si tigarile. Unele lumanari parfumate emana un fum la fel de toxic pentru organism ca si cel de tigara.

Potrivit specialistilor, deoarece lumanarile sunt aprinse in camere mici si neaerisite, precum baile, chimicalele imprastiate in incapere raman acolo, putand creste riscul de astm, eczeme si alte probleme ale pielii. In aceasta categorie nu intra lumanarile care au la baza ceara de albine sau soia, ci doar cele care sunt mult mai ieftine.

Specialistii americani au ars in laborator mai multe lumanari, observand astfel ca printre chimicalele eliberate s-au aflat, in cantitati mari, substante cancerigene sau care determina aparitia atacurilor de astm, cum ar fi benzenul si toluenul.

Specialistii spun ca nu doar ceara este periculoasa, ci si parfumurile sintetice si vopselele folosite pentru a emana parfum, spre deosebire de cele din ceara naturala sau soia care contin parfumuri naturale si uleiuri esentiale. Potrivit expertilor, majoritatea lumanarilor vandute in magazine, inclusiv cele parfumate, sunt facute din parafina transparenta, un produs secundar al petrolului.

Cercetatorii spun ca aceste obiecte nu ne pun sanatatea in pericol numai atunci cand ard, ci si dupa ce sunt stinse. Odata ce o lumanare a fost aprinsa, particulele arse pot ramane in aer timp de cateva ore.

 

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *