Luni
Mic dejun
Coacăze negre, un pahar de suc de lămâie, o felie de pâine prăjită unsă cu brânză cu un conținut scăzut de grăsimi.
Prânz
Salată de crudități cu ardei gras, morcovi și castraveți cu 75 g de piept de pui la grătar, o ceașcă de iaurt degresat.
Cina
100g de carne de găină preparată la cuptor cu morcovi, spanac, ardei gras, boabe de porumb, o roșie mică.
Gustare
Trei pătrățele de ciocolată neagră cu 70% cacao și 30 de boabe de strugure.
Marți
Mic dejun
Jumătate dintr-un fruct curățat de mango și 150 g de iaurt cu un conținut redus de grăsimi.
Prânz
O salată mare verde cu brânză rasă, cu o picătură de oțet balsamic, piept de pui la grătar, o portocală.
Cina
Sardine la cuptor cu usturoi. Adăugați drept garnitură cartofi natur și broccoli. La desert, consumați salată cu orice fructe, exceptând banana.
Gustare
Patru migdale nesărate.
Miercuri
Mic dejun
Shake de fructe făcut din 200 ml lapte, 100 g zmeură, două lingurițe de miere de albine și o linguriță de unt de alune.
Prânz
Cartofi copți cu câteva boabe de fasole roșie și porumb dulce în sos chili.
Cina
75 g creveți și orez cu legume (o ceapă mică, usturoi, țelină, un ardei gras verde și jumătate de ardei gras roșu). Consumați cu salată verde.
Gustare
Două felii de șuncă presată, trei felii de mango cu puține grăsimi și șase alune.
Joi
Mic dejun
Două felii de pâine prăjită cu brânză degresată sau cu marmeladă. Un măr.
Prânz
Guacamole – o rețetă tradițională mexicană, cu avocado și legume. Se decojesc două fructe de avocado, se scoate sâmburele, iar pulpa se pisează cu o furculiță. Stropiți pulpa cu suc de lămâie ca să nu se oxideze. Adăugați o ceapă tocată, un ardei tocat, o roșie tăiată cubulețe mici și verdețurile tocate mărunt. Sărați după gust.
Cina
Pui la cuptor cu ardei gras, ciuperci și ceapă.
Gustare
Trei biscuiți.
Vineri
Mic dejun
Musli neîndulcit cu lapte și un pumn de afine sau coacăze.
Prânz
Avocado cu salată de creveți: un avocado mic decojit cu salată verde, oțet balsamic, suc de lămâie și jumătate de ceașcă de creveți.
Cina
Ouă fierte cu ardei verzi, galbeni și roșii copți. Adăugați o roșie decojită și ardei iute.
Gustare
150 g de iaurt dietetic și trei caise uscate.
Sâmbătă
Mic dejun
150 g de alune prăjite, o felie de pâine prâjitâ, o portocalâ.
Prânz
Un cartof copt cu roșii, castraveți și 30 g de urdă și măsline negre.
Cina
150 g de pește la cuptor, cu jumătate de ceapă, roșii, ciuperci și o felie de ardei gras roșu.
Gustare
Trei biscuiți.
Duminică
Mic dejun
O banană mică, un măr, o ceașcă mică de iaurt dietetic.
Prânz
Salată de crudități cu ardei gras, morcovi și castraveți cu 75 g de piept de pui la grătar, o ceașcă de iaurt degresat.
Cina
Pește la cuptor cu patru cartofi fierți, mazăre și broccoli. Consumați cu roșii proaspete, ceapă, sare, piper și suc de lămâie ca desert: o ceașcă de căpșuni.
Gustare
Pepene galben.
Citește și Cafeaua ne face mai influențabili
3 Ponturi
Cunoașteți nutrienții
Lecitina – conținută în alune, ouă, morcovi și mere – este renumită pentru proprietățile sale de stimulare a arderilor grăsimilor, fiind un inamic al celulitei.
Eliminați compușii dăunători
Cafeina afectează fluxul limfatic, stimulând sinteza grăsimilor și retenția toxinelor. Consumați doar o ceașcă pe zi.
Hidratare
Un corp bine hidratat înseamnă o piele întinsă și puține puncte negre. Consumați cel puțin 1,5 litri pe zi.