Scrie...

RELATII SI SEX

Ochii va tradeaza sexualitatea!

Share

Felul in care pupila reactioneaza atunci cand vedem o alta persoana tradeaza orientarea sexuala, conform unui nou studiu realizat de cercetatori de la Cornell University si publicat in PLoS ONE.

Reactiile pupilelor participantilor la studiu au confirmat faptul ca barbatii heterosexuali raspund in majoritatea cazurilor la imagini cu femei, in timp ce homosexualii si lesbienele raspund la imagini ale persoanelor de acelasi sex cu ei. Interesant este ca pupilele femeilor ce s-au declarat heterosexuale raspund in egala masura atat la imaginile cu barbati, cat si la cele cu femei, dar, cel putin la nivel declarativ, acestea au sustinut ca prefera totusi sa priveasca imagini cu barbati. In consecinta, conform studiului, toate femeile heterosexuale sunt de fapt bisexuale.

Daca alte studii au demonstrat ca ni se largesc pupilele atunci cand vedem o persoana pe care o consideram atragatoare, noul studiu indica faptul ca sexualitatea fiecaruia este evidenta daca urmarim reactiile pupilelor.

Rezultatele experimentului au demonstrat si ca barbatii bisexuali sunt intr-adevar atrasi si de femei si de barbati, o idee ce era contestata pe considerentul ca bisexualitatea nu poate exista in natura si ca barbatii care declara ca se simt atrasi si de femei si de barbati, deopotriva, sunt de fapt homosexuali aflati in plin proces interior de tranzitie psihologica spre acceptarea faptului ca sunt de fapt interesati doar de barbati.

Pupilele reactioneaza foarte rapid, iar aceste reactii sunt inconstiente, oferind un indiciu subconstient asupra sexualitatii”, explica coordonatorul studiului, Gerulf Rieger, cercetator la Cornell University. Cercetatorii care deruleaza studii in domenii legate de sexualitate sustin ca aceasta descoperire este importanta pentru acuratetea acestor studii, pentru ca nu se pot baza mereu pe raspunsul onest al subiectilor la intrebarile cu privire la sexualitatea lor, din motive legate de prejudecati si de cutume sociale sau religioase.

Cei 300 de participanti la experiment au vizionat cate 30 de secunde de imagini filmate cu barbati sau femei masturbandu-se, iar cercetatorii le-au urmarit reactia pupilelor. Participantii au fost solicitati sa urmareasca apoi imagini simultane cu barbati sau femei in posturi autoerotice, iar cercetatorii au urmarit asupra carei imagini au zabovit mai mult timp cu privirea.

Printre concluzii cele mai importante se numara faptul ca femeile heterosexuale sunt atrase in egala masura de barbati si de femei. „Creierul femeii nu este atat de diferentiat”, sustine Sandra Witelson, profesor de psihiatrie la Scoala de Medicina Michael G. DeGroote din cadrul McMaster University. „Ele nu au un raspuns atat de puternic doar pentru barbati, asa cum au barbatii heterosexuali doar pentru femei”, a mai explicat ea.

Tendinta femeilor de a se simti excitate de ambele sexe ar putea sa aiba legatura cu compozitia creierului lor, conform Sandrei Witelson.

 

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *