Scrie...

SANATATE

Prea multa munca duce la depresie

Share

Angajatii care lucreaza cel putin 11 ore pe zi se confrunta cu un risc de doua ori mai mare de a suferi de depresie grava, fata de cei care muncesc doar 7 ore pe zi, potrivit unui studiu realizat in Marea Britanie.

Studiul a aparut in editia online a revistei Plos One si a avut la baza monitorizarea a 2.000 de functionari britanici, femei si barbati, cu varste cuprinse intre 35 si 55 de ani, care se bucurau de o buna stare de sanatate mintala la inceputul cercetarii. Participantii au fost monitorizati, in medie, 5,8 ani.

Cercetatorii au constatat ca functionarii care lucrau cel putin 11 ore pe zi isi sporeau riscul de depresie clinica de 2,3 pana la 2,5 ori, in comparatie cu cei care respectau un program de 7 ore de munca.

„Aceasta legatura intre numarul de ore lucrate si riscul de depresie nu a fost influentata de alti factori, precum stilul de viata sau tensiunile de la locul de munca”, a subliniat Marianna Virtanen, de la Institutul finlandez de medicina muncii din cadrul University College din Londra, principala autoare a studiului.

Nu a fost stabilita vreo legatura solida intre starea de depresie a functionarilor si starea lor civila.

Totusi, cazurile de depresie grava in randul functionarilor care lucrau cel putin 11 ore pe zi au reprezentat cu 3,1%, mai putin decat reprezinta cazurile de depresie din intreaga populatie – 5%.

 

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *