Scrie...

MAGAZIN

Profilul uman stang este mai frumos decat dreptul!

Share

Un studiu realizat recent demonstreaza ca profilul stang al fetei umane este in general mai frumos decat cel drept. Acest lucru ar explica de ce artistii prefera sa-si picteze modelele cu profilul stang.

Concluzia studiului efectuat de cercetatori de la Universitatea americana Wake Forest, aparut in revista stiintifica Experimental Brain, este ca partea stanga a fetei este considerata in general „mai agreabila” decat dreapta. Cercetatorii au supus 37 de studenti, baieti si fete, unui test de perceptie. Trebuia ca ei sa noteze fotografiile a 10 barbati si 10 femei.

Impotriva tuturor asteptarilor, au fost preferate portretele in care era pus in evidenta profilul stang. Rezultatele sugereaza ca profilurile stangi provoaca o emotie de intensitate mai mare, lucru pe care privitorii il interpreteaza ca fiind „mai frumos din punct de vedere estetic”, spune dr Schirillo intr-un comunicat.

Cercetarile au mai aratat ca la cine priveste imagini placute sau interesante se mareste pupila, in timp ce, la cei care se uita la imagini neplacute, pupila se micsoreaza, determinand un sentiment spre negativ.

 

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *