Ciocolata poate constitui un mijloc de întârziere a procesului de îmbătrânire, susțin cercetători de la Cambridge.
Ei au creat o tehnologie care crește capacitatea organismului de a absorbi flavonoizii din cacao utilizată la fabricarea ciocolatei, potrivit The Daily Mail.
Acestea molecule îmbunătățesc saturația epiteliului cu oxigen, ceea ce este necesar pentru a reduce viteza de îmbătrânire.
Angajați ai companiei Lycotec au schimbat compoziția ciocolatei cu un ingredient, cunoscut sub numele de Coco-Lycosome, amplificând astfel de 20 de ori capacitatea de absorbție a flavonoizilor de către organismul uman.
Ca urmare, o bucățică mică din noua ciocolată echivalează cu două tablete de ciocolată obișnuită, cu un nivel ridicat de cacao, în ceea ce privește efectul de întinerire.
Potrivit fondatorului Lycotec, Ivan Petyaev, tehnologia de schimbare a compoziției ciocolatei nu afectează gustul sau textura noului produs, iar siguranța Coco-Lycosome a fost confirmată în mod oficial.
Cu toate acestea, nutriționista Carrie Ruxton exprimă unele îndoieli cu privire la valențele acestei ciocolate: „De regulă, flavonoizii se absorb greu, de aceea ideea este interesantă, dar aștept o confirmare a eficienței noii ciocolate în mod concret”.
Citește și Ouăle crude pot contribui la prevenirea cancerului