Scrie...

SANATATE

11 produse alimentare care vă îmbolnăvesc

Share

China este primul exportator mondial de produse alimentare. Această ţară utilizează metode şi tehnici inovatoare pentru a-şi lansa produsele cât mai repede pe piaţa mondială, la costuri foarte mici. Din păcate, însă, foarte multe alimente suportă consecinţele acestor economii, cu repercusiuni grave asupra sănătăţii.

Prezentăm în continuare o listă a alimentelor chinezeşti care conţin substanţe periculoase şi care trebuie evitate:

1. Sucul de mere

În 2011, dr Mehmet Oz a arătat că sucul de mere provenit din China conţine o cantitate foarte mare de arsenic. O altă cercetare, publicată de Consumer Reports, a arătat, la rândul ei, că 10% dintre sucurile analizate depăşesc valorile maxime acceptate de arsenic. Arsenicul descoperit în aceste produse nu este organic, ci, din contra, toxic şi periculos. Dacă ţinem cont de faptul că, în general, copiilor li se dă o cantitate mare de suc de mere, ne dăm seama că aceştia se pot confrunta cu grave probleme de sănătate.

2. Sarea industrială

China este cel mai mare producător de sare din lume. Însă, din cauza poluării marine, sarea pe care o ingerăm contine microparticule de plastic periculoase pentru sănătate. Studiile au arătat că o persoană ingerează anual 5800 de particule de deşeuri sintetice provenind din sarea marină!

3. Codul şi Tilapia

Aceste două tipuri de peşte cresc în mod special în China. Din cauza apelor poluate, a deşeurilor industriale şi a pesticidelor, aceşti peşti devin toxici şi prezintă riscuri inerente pentru sănătatea consumatorilor.

4. Puii

China este ţara care prezintă cel mai mare risc de gripă aviară din întreaga lume. Ultima contaminarea datează chiar de la începutul lui 2019, autorităţile anunţând o nouă epidemie de H5N6 în oraşul Lijiang.

5. Usturoiul

Conform legilor în vigoare, agricultoriichinezi au obligaţia de a-şi stropi culturile cu pesticide care conţin bromură de metilen pentru a lupta împotriva proliferării insectelor. Ciar dacă guvernul chinez a luat decizia de scoate de pe piaţă zeci de produse puternic toxice până în 2022, produsele agricole din China rămân, totuşi, extrem d epericuloase pentru sănătate.

6. Ciupercile

Pentru a le menţine aspectul, ciupercile sunt pulverizate cu agenţi de clorurare şi alte substanţe extrem de periculoase pentru sănătate. Un articol din Telegraph a arătat, de exemplu, că anumite ciuperci importate din China au efecte radioactive!!!

7. Mazărea verde

Un raport al Green Peace a arătat că un număr foarte mare de produse vegetale importatedin China sunt contaminate cu pesticide. Prin urmare, trebuie evitată inclusiv mazărea verde congelată provenită din China.

8. Sosul de soia

Conform unui material realizat de BBC, Food Standards Agency a avertizat consumatorii asupra efectului potenţial nociv al sosului de soia. În fapt, acesta conţine 4- metilimidazol, un compus extrem de periculos pentru sănătate.

9. Tapioca perle

În 2012, cercetătorii de la Spitalul Universitar din Aachen, Germania, au descoperit conpuşi chimici în Tapioca perle. Aceşti compuşi sunt susceptibili de a afecta sistemul imunitar, sistemul nervos şi sistemul endocrin.

10. Conservele

Conform cotidianului britanic The Guardian, conservele de peşte importate din China sunt periculoase pentru sănătate. În fapt, acestea conţin de două ori mai mult plumb decât maximul admis.

11. Creveţii

ABC News afirmă că toţi creveţii importaţi din China sunt crescuţi în condiţii deplorabile de igienă. Canalul american de televiziune a prezentat concluziile Food and Drug Administration, care a arătat că fructele de mare şi creveţii importaţi din China conţin pesticide, precum şi alţi compuşi extrem de nocivipentru sănătate.

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

1 Comentariu

  1. Lucian Bujor 25/11/2019

    De fapt toate cele de sus sunt sănătoase dacă nu provin din China și dacă sunt din surse sănătoase.

    Răspunde

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *