LOADING

Scrie...

De ce alcoolismul este atat de periculos pentru femei?

Share

Femeile care sufera din cauza alcoolismului intampina un risc de doua ori mai mare de deces prin comparatie cu barbatii alcoolici, conform unui nou studiu realizat in Germania.

Femeile care sufera de alcoolism se confrunta cu un risc de deces de pana la cinci ori mai mare decat celelalte femei, conform unui studiu care a luat in considerare un interval de timp de 14 ani. in cazul barbatilor alcoolici, riscul de deces este aproape dublu fata de cel al barbatilor care nu sunt alcoolici.

Conform aceluiasi studiu, alcoolismul este cu atat mai periculos cu cat persoanele alcoolice care au primit tratament medical de specialitate si au trecut prin clinici de dezintoxicare se confrunta cu acelasi risc ridicat de deces ca si alcoolicii care nu apeleaza la ajutor medical.

„Deocamdata, tratamentele aplicate nu maresc perioada de supravietuire”, a precizat coordonatorul acestui studiu, Ulrich John, epidemiolog la scoala de Medicina a Universitatii din Greifswald.

Majoritatea studiilor anterioare cu privire la mortalitatea in randul alcoolicilor s-au concentrat asupra persoanelor care primeau deja tratament, insa acest studiu a pornit de la un esantion reprezentativ de populatie de 4.070 de persoane din nordul Germaniei. Dintre acestea, 153 se incadrau in categoria alcoolici. Dupa 14 ani, cercetatorii au incercat sa contacteze 149 dintre alcoolicii din grupul initial.

Aproape o cincime dintre acestia au murit in intervalul de timp de 14 ani: 7 dintre cele 30 de femei alcoolice si 21 dintre cei 119 barbati.

 

Tag:

Din aceeași categorie

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *