Din ce în ce mai multe studii arată că doar factorul de protecție nu poate garanta că pielea dvs este în siguranță în fața razelor UV și că, pe lângă aplicarea cremelor speciale, ar trebui să consumați și o cantitate suficientă de antioxidanți.
Astfel, se pare că antioxidanții protejează împotriva cancerului de piele, neutralizând în același timp radicalii liberi și întârziind îmbătrânirea.
Așadar, care sunt cei mai buni antioxidanți?
Cei mai studiați antioxidanți sunt vitaminele C și E. Dermatologii recomandă și vitamina A, precum și resveratrol, din fructele de pădure și vinul rosu, precum și catechine, din ceaiul verde.
Alte studii au arătat că licopenul, substanța care se găsește în roșii, reduce efectul de îmbătrânire indus de soare.
Astfel, antioxidanții aduși prin alimente scad riscul de apariție și pentru alte tipuri de cancer, nu doar pentru cel de piele.
Antioxidanți pe… piele
Utilizați zilnic, după curățarea pielii și înainte de aplicarea cremei cu SPF 30, un ser cu antioxidanți.
Încercați să evitați însă produsele care promit că asigură și protecția optimă în fața soarelui, furnizând și antioxidanți în același timp.
Mai mult soare = mai puțin sex?
Expunerea exagerată la soare poate schimba modul în care corpul dvs percepe atingerile altei persoane.
Astfel, pielea afectată de razele solare este inflamată, organismul secretă o serie de substanțe chimice care dau această senzație de arsură și sensibilitate.
Aceste senzații dureroase interferează cu abilitatea corpului de a tolera senzațiile intime, astfel că plăcerea atingerilor poate fi diminuată sau chiar distrusă.
Ochelarii de soare cu lentile întunecate protejează mai bine?
Nu este culoarea lentilelor cea care protejează ochii, ci protecția UV pe care acestea ar trebui să o aibă.
Ochelarii ar trebui să aibă specificat faptul că oferă protecție UV, aceasta garantând o barieră împotriva degenerescenței maculare, cataractei și a cancerului pielii din jurul ochilor.
Citește și Cum recunoașteți un whisky veritabil?