LOADING

Scrie...

De ce bărbații răcesc mai repede decât femeile?

Share

Cercetătorii de la Universitatea McGill din Canada susțin că sistemul imunitar al bărbaților este mai slab, comparativ cu cel al femeilor, în lupta cu virusurile răcelii.

Oamenii de știință spun că hormonul estrogen, specific femeilor, le oferă acestora o mai mare rezistență. De asemenea, femeile au capacitatea de a-și reveni mai repede după ce au răcit.

Specialiștii canadieni au folosit pentru acest studiu șoareci de laborator, atât femele, cât și masculi. Cercetătorii i-au injectat cu diferite virusuri ale răcelii. Cobaii au fost monitorizați timp de o lună, perioadă în care oamenii de știință au constatat că sistemul imunitar al masculilor a fost atacat într-un timp destul de scurt. Femelele au răcit mai greu decât masculii, iar printre subiecți s-au numărat și femele care nu au răcit.

În timpul studiului, oamenii de știință i-au supus pe cobai diferitelor analize pentru a vedea cum a reacționat organismul în urma introducerii virusurilor. Sistemul imunitar al masculilor era „dat peste cap”, în timp ce organismul femelelor încerca să producă anticorpi care să lupte împotriva „intrușilor”.

Specialiștii spun că hormonul estrogen este capabil să protejeze organismul împotriva mai multor afecțiuni, nu numai împotriva răcelii.

În urma cercetării, am constatat încă o dată că sistemul imunitar al femeilor este mai rezistent decât cel al bărbaților. Ambele sexe de cobai au avut aceeași alimentație, iar niciunul nu a fost supus altor factori externi care ar fi putut determina apariția răcelii”, a declarat dr. Maya Saleh, coordonator al studiului.

Tag:

Din aceeași categorie

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *