LOADING

Scrie...

Tags: , , ,

De ce femeile prefera barbatii cu vocea grava?

Share

Femeile prefera barbatii cu voci grave deoarece ii retin cu mai multa usurinta pe acestia, este concluzia unui studiu efectuat de cercetatorii de la Universitate Aberdeen, din Scotia.

Se pare ca femeile prefera vocile grave, adanci, cu inflexiuni baritonale si nu pun prea mare pret pe vocile masculine subtirele, acute. Potrivit cercetatorilor, memoria femeilor este influentata de tipul vocii masculine pe care o aud chiar in alegerea partenerului de viata.

Cercetatorii britanici au efectuat doua serii de teste pe un numar de o suta de femei. Experimentul a constat in prezentarea unor imagini de obiecte al caror nume a fost simultan pronuntat de o voce electronica care imita tonalitati masculine sau feminine si apoi de voci reale de barbati sau de femei. Rezultatul a fost ca, in ambele cazuri, femeile prefera vocile masculine grave si isi amintesc de obiecte cu mai multa precizie cand sunt prezentate de posesorii unor astfel de voci. „Cercetarile noastre arata ca memoria femeilor este mai buna atunci cand obiectele sunt prezentate de barbati cu voci grave”, afirma conducatorul echipei de cercetatori, David Smith.

Potrivit cercetatorilor, aceasta sensibilitate a femeilor este rezultatul evolutiei, care a modelat capacitatea lor de a-si aminti informatii asociate barbatilor intalniti, de a-i compara si a le evalua comportamentul in contexte relationale diferite, iar vocea conteaza foarte mult.

 

Tag:

Din aceeași categorie

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *