LOADING

Scrie...

Dependenta de internet este asemanatoare cu cea de droguri!

Share

Internetul poate fi considerat un adevarat drog. Unii internauti au devenit atat de dependenti de web incat patima lor poate fi comparata cu consumul de alcool sau de droguri.

Cercetatori de la Universitatea Worcester din Marea Britanie s-au ocupat de acest subiect. Potrivit lor, dependenta de internet poate avea consecinte la fel de grave ca si dependenta de anumite droguri sau bauturi alcoolice. Conform oamenilor de stiinta, rezultatele sunt aceleasi: in afara unei schimbari de comportament la persoanele dependente, se mai pot constata probleme neurologice.

Cercetatorii au ajuns la aceasta constatare dupa ce au comparat imaginea scanata a creierului unor tineri impatimiti de internet cu a altora, mai putin pasionati de web. La analiza s-a observat la impatimitii de net o deteriorare a zonei cerebrale responsabile de prelucrarea emotiilor, a atentiei si a luarii de decizii. Potrivit cercetatorilor, asemenea deficiente se constata si la pacientii alcoolici sau la dependentii de cocaina.

„Am vazut persoane care au abandonat studiile universitare, au picat la examene si chiar si-au anulat casatoria pentru ca nu se mai puteau concentra din punct de vedere emotional pe altceva”, spune psihiatrul britanic Henrietta Bowden Jones.

Ea considera ca societatea este de vina pentru acest lucru. „Ne conectam la internet pentru ca viata moderna ne obliga”, arata ea, adaugand ca activitatea virtuala nu trebuie sa devina obsesiva. Jones precizeaza ca jocurile online sunt cele care, in general, prezinta cel mai mare risc de dependenta.

 

Tag:

Din aceeași categorie

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *