LOADING

Scrie...

Tags: , ,

Efectele benefice ale vinului

Share

Efectele curative pe care consumul moderat de vin le poate avea asupra organismului au fost evidentiate pentru prima oara in Franta, unde s-a observat ca locuitorii din Bordeaux (consumatori de vin de la varste fragede), desi au aceeasi alimentatie ca ceilalti locuitori ai acestei tari, traiesc mai mult si sunt mai inteligenti.

Studii numeroase au demonstrat o multitudine de efecte benefice ale vinului. Astfel, consumul de vin are un efect protector asupra membranei neuronale, din acest motiv el folosindu-se pentru ameliorarea simptomelor maladiei Alzheimer.

La nivel cerebral, consumul de vin duce la deschiderea sinapselor (crescand coeficientul de inteligenta), este potrivit pentru imbunatatirea proceselor cognitive (in tratarea celor care sufera de afazie sau dificultati de vorbire), actionand benefic asupra neurocomunicatorilor si avand un efect psihoterapeutic in tratarea depresiilor. Nu in ultimul rand, vinul este un puternic afrodisiac si un adjuvant in viata sexuala.

De asemenea, vinul incetineste procesul de imbatranire, are un efect nutritiv prin componenta energetica, are un efect anxiolitic (reduce anxietatea) si are si un efect usor hipnotic (cei care au probleme cu somnul pot adormi mai usor daca beau seara un pahar de vin).

Pe langa acestea, trebuie mentionat rolul vinului in prevenirea sclerozarii vaselor cerebrale si a celor sanguine, in diminuarea colesterolului rau, aducand astfel beneficii majore sistemului cardiovascular. Trebuie retinut insa ca efectele benefice la nivelul organismului apar doar din consumul moderat si nu din excesul de vin. Daca vinul nu este consumat in cantitati moderate si se face abuz, consecintele pot fi teribile. Vinul poate duce la aparitia epilepsiei, a alcoolismului acut, a dementei, la atrofia corpului calos ce uneste cele doua emisfere cerebrale si nu in ultimul rand, daca este consumat in timpul sarcinii ii poate provoca copilului retard mintal.

Vinul rosu ar putea vindeca durerile de spate

Potrivit unei cercetari recente, o substanta din vinul rosu poate contribui la ameliorarea durerilor de spate. Compusul, numit resveratrol, incetineste procesul de degenerare a discurilor din interiorul coloanei vertebrale, relateaza Daily Mail.

Cercetatorii americani au descoperit ca injectarea substantei in locurile dureroase din regiunea spatelui oprea afectarea ulteriora a cartilajului de pe suprafata discurilor intervertebrale. Pana acum substanta a fost testata doar pe animale, dar spera ca ingredientul minune din vinul rosu sa ajute miile de persoane din lume care sufera de dureri de spate din cauza tasarii discurilor coloanei vertebrale.

Tag:

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *