Scrie...

REMEDII DIN NATURA

Laptisorul de matca ajuta la regenerarea celulelor creierului

Share

In larga varietate de produse naturiste pe baza laptisorului de matca este bine de stiut ca metoda cea mai sanatoasa si eficienta de consum este in starea lui bruta. Acest lucru pentru ca valabilitatea laptisorului in stup este de 3 zile, in afara stupului de doar cateva minute (la temperatura mediului de 15-25°C), de 1-2 zile la frigider si de 1-2 luni amestecat cu miere (2 g laptisor proaspat la 100 g de miere) si pastrat la temperatura camerei.

Laptisorul de matca se comercializeaza si sub forma drajeurilor si in fiole (laptisor de matca liofilizat, obtinut prin evaporarea apei in vid la temperaturi de circa 70°C).

Ca actiune terapeutica, laptisorul de matca este fortifiant, antianemic, stimulator al cresterii, avand deosebite calitati antiinfectioase si chiar anticanceroase.

Dar cea mai spectaculoasa actiune terapeutica a laptisorului de matca este refacerea celulara la nivel cerebral. In uz intern, se administreaza dupa micul dejun, in doze de circa 0,05 g/zi, cam cat jumatatea unui bob de mazare (de preferat este sa se tina putin sub limba si apoi inghitit) sau 1/2 lingurita pe zi atunci cand este inglobat in miere. Pentru copiii pana la 10 ani doza se reduce la jumatate.

Durata unei cure este de circa 30 de zile. Cura poate fi repetata dupa o pauza de 1-2 luni.

Laptisorul de matca este indicat in convalescenta, denutritie, afectiuni hepatobiliare, endocrine (intarzieri de crestere, insuficiente hipofizare, tiroidiene, corticosuprarenale, sterilitate feminina, frigiditate etc.), afectiuni neuropsihice (sindroame neurastenice, instabilitate psihica, schizofrenie etc.) si unele infectii virale. Extern, se utilizeaza in unele afectiuni dermatologice (eczeme supurante, zona zoster si lupus eritematus).

Tag
Articolul anterior
Articolul următor

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *