Pe lângă administrarea de antihistaminice, alergia poate fi combătută și prin consumul unor ceaiuri din plante.
De exemplu, consumul zilnic a 3-4 cești de ceai de urzici, amestecat cu câte trei lingurițe de bitter suedez ajută împotriva oricărui tip de alergie.
La fel de eficiente sunt ceaiurile din trei frați pătați, coada șoricelului, rădăcină de iarba mare (decoct din 3 linguri de rădăcină, uscată și măcinată, la o cană cu apă, câte 3-4 linguri/zi) – în cazul alergiilor manifestate prin erupții ale pielii însoțite de mâncărimi.
Un amestec din plante pe care fitoterapia îl recomandă în cazul alergiilor este din trei frați pătați (50 g), coada șoricelului (10 g), flori de levănțică (5 g), talpa gâștei (20 g) și rădăcină de brusture (15 g).
Se prepară o infuzie dintr-o lingură de amestec la o cană cu apă. Se beau 2-3 ceaiuri/zi, timp de o lună.
Citește și Zaharurile care accelerează îmbătrânirea!