LOADING

Scrie...

Marturiile, origini si traditie

Share

Marturiile sunt clasicile cadouri simbolice oferite oaspetilor ca semn de multumire si ca amintire de la nunta.

Astazi, marturiile clasice au fost inlocuite cu obiecte care sa aiba o utilitate, macar decorativa. Marturiile se folosesc in diferite zone ale Europei, dar si in Statele Unite, in Australia si in Africa.

Traditia de a da marturii la nunta sau bomboniere se trage din istoria veche europeana, fiind, la timpul respectiv, un obicei al aristocratilor.

Initial, acestea erau valoroase, fiind facute din aur, argint, pietre pretioase, portelan sau cristal.
Ele contineau de obicei zahar, extrem de valoros la acel timp. Treptat, marturiile au dobandit alte semnificatii, simbolizand: sanatate, bogatie, fericire, fertilitate, viata lunga. De fapt ele sunt un simbol al dragostei si al respectului reciproc intre cei doi miri si o urare de bine a vietii impreuna. In plus, au devenit accesorii extrem de importante pentru decorul nuntii in sine.

Marturiile cele mai folosite in ultima perioada sunt realizate din panglici, lumanari, poze, modele personalizate, placute inscriptionate, bomboane, diverse pachetele, perne, baloane sau borcanase pline cu petale de flori frumos mirositoare si lista este nelimitata, in functie de imaginatia si de dorinta mirilor.

Este foarte important ca atunci cand alegeti marturiile pentru nunta sa tineti cont de culorile alese pentru decoratiuni si de stilul nuntii. Daca vreti sa decideti fiecare detaliu, puteti realiza marturiile manual, doar ca pentru acest lucru aveti nevoie de mult timp si de rabdare. Veti avea in schimb garantia originalitatii!

Nu uitati ca, la fel ca fiecare detaliu al nuntii, marturiile trebuie sa va reprezinte, mai ales ca ele vor fi amintirile cu care invitatii dumneavoatra vor pleca acasa!

Tag:
Articolul anterior
Articolul următor

Din aceeași categorie

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *