LOADING

Scrie...

Tags: , , ,

Sani mai generosi sau un IQ mai mare? Ce aleg tinerele…

Share

Multe din tinerele britanice care au participat la un sondaj au spus ca prefera sa aiba sani mai mari si un IQ mai scazut, potrivit sondajului realizat de site-ul My Voucher Codes. Numai 43% din femei cred ca inteligenta constituie un atu de seductie.

Un sfert din tinerele intre 18 si 25 de ani cred ca ar fi mai fericite daca ar avea sani mai mari. Unele merg chiar mai departe: 60% din tinerele intervievate sunt de parere ca barbatii le-ar gasi mai atragatoare daca ar avea cateva numere in plus la sutien.

Expertii considera ca de vina pentru aceste opinii sunt fotografii ale vedetelor care apar in reviste. Kat Banyard de la UK Feminista spune in Daily Mail: „Femeile sunt supuse in prezent unor presiuni fara precedent. Ele fac comparatii si se concentreaza pe corpul lor. Industriile care pun accentul pe felul in care se percep femeile sunt in plin avant – aceasta inseamna ca, de la o varsta foarte tanara, femeilor li se spune ca aparenta este mai importanta decat faptele lor”.

Specialista considera ca acest lucru ar putea avea consecinte grave: „Pot aparea atunci tulburari alimentare, precum si masuri extreme, cum ar fi chirurgia plastica”.

Psihologul Mamta Saha adauga: „Cultura celebritatii este mai accesibila decat inainte. Suntem bombardati cu fotografii de femei minunate, cu particularitati fizice ca buzele groase sau busturile generoase. Este usor sa le privesti si sa faci legatura intre cum arata si succesul de care se bucura. Acest lucru se poate transforma insa in obsesie nesanatoasa”.

 

Tag:

Din aceeași categorie

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *