Scrie...

RELATII SI SEX

Tehnici de seductie practicate in lume

Share

Pentru Eva a fost suficient un mar si Adam nu a mai putut spune „nu”. In zilele noastre, insa, este mult mai greu. Femeile au nevoie de strategii care de care mai complicate, de fantezie, creativitate si un pic de erotism pentru a fi sigure ca domnii le vor cadea in plasa.

Putine informatii despre cateva dintre simbolurile si ritualurile erotice din diferite tari de pe mapamond cu siguranta v-ar putea prinde bine.

Brazilia, tara frumusetilor naturale

Simbolul seductiei prin excelenta vine din Brazilia si poarta denumirea de posterior acoperit de un tanga sexy. Senzualele rotunjimi ale corpului femeilor Braziliei, sexy din nastere, si invataturile in materie de seductie si senzualitate sunt celebre in toata lumea. Un posterior frumos, rotunjor si tare, ce seamana mai mult cu o mandolina decat cu o para, este ceva ce cam orice barbat si-ar dori. in ceea ce priveste celebrul tanga sexy brazilian, potrivit legendei, primul costum de acest gen a aparut la Ipanema, o plaja din Rio de Janeiro, in 1972. Prima care a purtat acest costum a fost doamna Rose di Primo, care si-a facut singura modificarile „de material”, pentru a fi remarcata la o petrecere. Potrivit legendei, Rose, socata de scandalul iscat chiar de ea, s-a refugiat la manastire. Cert este ca, din acel moment, tinerele brazilience si doamnele trecute binisor de prima tinerete au declansat un fel de competitie pentru a purta asa-numitul „filo interdental”.

Gheisele, simbolul Japoniei

In Japonia, ritualurile dragostei urmeaza lentele si senzualele ritmuri ale gheiselor. Ele sunt simbolul seductiei prin excelenta intr-o tara in care arta, frumusetea si senzualitatea se amesteca in figura feminina. Scopul unei gheise este acela de a ajunge sa reprezinte intruchiparea perfecta a „iki”, canon estetic pe care se bazeaza esenta de a fi japonez. „Iki” este un stil, un mod de comportament, esenta seductiei, care alege cel mai dificil drum de adaptare a sufletului la cerintele interlocutorului. Toate acestea duc gheisele dincolo de frumusetea lor impresionanta. si privirea este importanta. Ea trebuie sa fie rapida si discreta, deoarece fixarea unui barbat intr-o maniera directa sperie si duce la evadare.

Tarile arabe si „poezia” buricului

in tarile arabe, seductia trece prin „poetica” buricului, care face parte din erotismul acestei civilizatii. in literatura araba exista doua notiuni pentru a desemna divinul ombilic („el-ana” si „es-sourra”). Acesta este un punct erogen de referinta, bogat in „enigme si simboluri”, care, conform traditiei arabe, este echivalentul vaginului pentru noi, occidentalii. in plus, buricul poate fi de o varietate impresionanta, catalogata si mentionata de catre cei mai atenti exegeti. Il intalnim „rotund si grasut”, „boaba de cafea”, „ochi de pisica”, cu emisfere asimetrice, in forma de buze si asa mai departe. in dansul din buric, miscarile sunt expresia celor mai incredibile gesturi erotice.

India, tara sexului prin excelenta

Cand vine vorba de fantezii, nu putem sa nu vorbim de India, tara „Bibliei sexului” prin excelenta, Kama Sutra. Anticul text indian despre comportamentul sexual uman este considerat cea mai importanta opera despre dragoste din literatura sanscrita. Cartea a fost scrisa de Vatsyayana, iar titlul sau complet este „Vatsyayana kama sutra” (Aforisme despre dragoste, de Vatsyayana). Kama Sutra contine 35 de capitole, organizate in 7 parti, fiecare scrisa de un expert in respectivul domeniu. Lucrarea descrie numeroase tipuri de uniuni sexuale, in functie de talia celor doi parteneri, de intensitatea dorintei, de timpul dedicat iubirii. In viziunea autorului Kama Sutra, exista trei tipuri de barbati – cai, iepuri si tauri – si trei tipuri de femei-replica: antilope, iepe si femelele elefant. Combinatiile sexuale intre cele trei tipuri pot duce la un amor superior, inegal in raport cu nivelul de compatibilitate sau chiar violent. Pozitiile amoroase prezentate in secventele fotografice originale si descrise in miniaturi indiene in Kama Sutra sunt toate inspirate din Yoga.

Europa, un continent bogat in erotism

In Europa, ritualurile erotice si tehnicile de seductie sunt diferite de la tara la tara. in Franta, de exemplu, mancarurile si bauturile afrodisiace sunt simboluri ale artei rafinate de a seduce si a de a simti placere, in top fiind de departe sampania si stridiile. Daca ati avut ocazia sa savurati o stridie cu lamaie, cu siguranta v-ati dat seama ca aceste „ingrediente” chiar au efect. Bineinteles ca nu va puteti astepta acum ca o stridie sa aiba niste efecte similare cu cele ale pastilei minune, Viagra, care isi face efectul in 14–30 de minute. Insa, atunci cand anticii si-au realizat teoriile despre pozitiile de amor, ei au observat mai intai formele alimentelor.

Simbolurile falice sunt sparanghelul, morcovii, bananele si avocado. Iar stridiile, pestele si rodiile au forme ce amintesc de sexul feminin. Intre mancarurile afrodisiace, molustele bivalve sunt reginele de necontestat. Sase stridii ofera 43 de miligrame de zinc, un mineral care are un rol fundamental pentru randamentul sexual. Produce testosteron, un hormon care mareste apetitul sexual atat la femei, cat si la barbati. In plus, aceste moluste contin o ridicata cantitate de dopamina, un neurotransmitator important pentru productia de endorfina, o substanta care, printre altele, regleaza sentimentul de placere. Si, in fine, ajungem in Italia, tara frumusetii mediteraneene, simbolul de netagaduit al erotismului si senzualitatii.

De altfel, sondajele sunt clare. Femeile brunete si cu curbe bine definite, gen Monica Belluci, raman prototipul unui sex simbol caruia putini europeni ii rezista…

 

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *