LOADING

Scrie...

Uleiul de masline si afectiunile hepatice

Share

Uleiul de masline, in special cel presat la rece, se gaseste in comert din abundenta. Mai scump fata de celelalte uleiuri alimentare, uleiul de masline are in plus o importanta terapeutica deosebita. In maslinele verzi, cantitatea de ulei este de 15 %, iar in cele mature de 58 %.

Acizii grasi mononesaturati continuti in uleiul de masline intaresc imunitatea dar si rezistenta vaselor sanguine si a peretilor arteriali. Acest ulei este deosebit de nutritiv, fiind un foarte bun adjuvant in tratarea afectiunilor hepatice, mai ales in dischinezii biliare, avand efect colagog. Este deosebit de util in insuficienta hepatica si in eliminarea calculilor biliari. Este decongestionant hepatic, antiinfectios, cicatrizant, antianemic, antirahitic, scade colesterolul din sange si previne bolile de inima. Este laxativ, fara a produce colici, avand efect helminitic (omoara viermii intestinali).

In afectiuni hepatice si dischinezii biliare, dimineata, pe stomacul gol, se ia o lingura de ulei de masline, dupa care se ia o lingura de zeama de lamaie, apoi se sta pe partea dreapta 10-15 minute. Acest tratament se face zilnic, timp de 3 saptamani.

Pentru litiaza biliara si hepatica, timp de 4 zile se mananca numai mere, 2-3 kg/zi, iar in a patra zi, seara, se inghit 250 ml ulei de masline si 250 ml zeama de lamaie, alternativ, o lingura de ulei, o lingura de lamaie, pana se termina cantitatile. Dimineata, la primul scaun, pietrele se elimina. Revenirea la masa normala se face astfel: dimineata – suc de morcov, telina si sfecla; la pranz – o supa crema de legume; seara – un iaurt.

Tag:

Din aceeași categorie

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *