Cheeseburgerul a apărut în bucătăria unui restaurant californian, mai exact în Pasadena, ca urmare a unei greșeli de pregătire, în anii 1920.
Tânărul bucătar Lionel Sternberger a ars din greșeală o parte de hamburger.
În loc să-l arunce la gunoi, el a pus puțină brânză deasupra că să-și ascundă greșeala și l-a servit unui client care s-a arătat încântat.
Este ceea ce a povestit la CNN Paul Little de la Camera de Comerț din Pasadena. De atunci, orașul sărbătorește anual cheesburgerul timp de o săptămână.
În afară de cheesburgerul clasic, pe care-l știe toată lumea, există și alte versiuni care au marcat istoria culinară.
Astfel, Wall Street Burger Shoppe a câștigat titlul de cel mai scump hamburger din New York în 2008. Prețul cărnii de vacă de Kobe, amestecat cu trufe negre, pateu, brânză gruyere și ciuperci sălbatice a fost de 175 de dolari.
La San Antonio, în Texas, un burger propus de Mark Outing este făcut din înghețată cu brânză, așezată pe o bucată de carne tocată de vacă.
Citește și Remedii naturale contra celulitei