Scrie...

MAGAZIN

Caffe macchiato, Caffe Americano, Cafea Mexicană sau Cafea Românească?

Share

Dacă sunteţi iubitori de cafea trebuie să încercaţi neapărat următoarele reţete.

Caffe macchiato este espresso cu spumă de lapte. Latte macchiato este lapte  cu espresso, servit într-un pahar. Caffe Americano este espresso cu apă, Caffe Fredo este cafea rece, iar Caffe Doppio este espresso dublu.

Caffe latte este espresso cu lapte fierbinte, iar cappuccino este un shot de espresso servit într-o ceaşcă mare, cu multă spumă de lapte. Ristretto, pe de altă parte, este o cafea foarte mică, iar Caffe Corretto este o cafea cu puţin lichior.

Cafeaua mexicană te cucerește pe loc. Ingrediente:

– 125 ml de cafea

– 80 ml sirop de ciocolată

– 1 beţişor de scorţişoară

– 250 ml de lapte

– 60 ml zahăr brun

– ¼ linguriţă de nuscoara

– 1 linguriţă de vanilie

Cum se prepară: Se combină cafeaua, scorţişoara şi nucșoara înainte să le puneţi pe foc. Într-un alt vas, se topeşte zahărul brun, siropul de ciocolată şi laptele. Apoi se toarnă amestecul de zahăr în cafeaua fierbinte şi se adaugă vanilia.

Rețetă românească de cafea. Prepararea ei este una specială, deoarece nu se fierbe în apă, spre deosebire de variantele clasice.

Cafeaua românească se fierbe în rom ori coniac, în loc de apă. Se spune că rețeta s-a născut într-o zi când Alexandru Marghiloman era la vânătoare și i-a cerut valetului său să prepare o cafea. Pentru că uitase să ia apă, boierul i-ar fi cerut să o înlocuiască cu coniac.

Mod de preparare: Puneți la fiert într-un ibric 100 ml de coniac sau rom, adăugând două lingurițe de zahăr. Când începe să fiarbă, adăugați trei lingurițe de cafea. Opriți focul, acoperiți ibricul și lăsați-l așa 2-3 minute. După aceea, savurați-l cât este încă fierbinte.

Tag

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *