Scrie...

RELATII SI SEX

Care este culoarea atractiei sexuale?

Share

Rosul a fost identificat drept culoarea atractiei sexuale, lucru care se reflecta si in bacsisurile lasate chelneritelor.

O echipa de la Universitatea Bretagne-Sud a desfasurat un studiu la care au participat 11 chelnerite cu varste cuprinse intre 19 si 26 de ani. Metodologia este prezentata in „Futura Sciences”: „in mod aleatoriu, ele trebuiau sa poarte in fiecare zi acelasi model de tricou, in sase culori diferite: negru, alb, rosu, albastru, verde si galben”. Testul a durat sase saptamani. Li s-a interzis orice urma de machiaj si li s-a cerut sa se comporte absolut normal, fiind luate in considerare doar bacsisurile lasate de clientii singuri. Si barbatii si femeile au lasat bacsis, cel al barbatilor fiind in medie ceva mai mare (1,09 euro fata de 0,59 euro la femei).

Cel mai interesant aspect consta in diferentele de suma in functie de culoarea tricoului: cand chelneritele au fost in rosu, bacsisurile au fost cu 15-25% mai mari decat atunci cand s-au imbracat cu alte culori. Acest lucru a fost valabil doar in privinta clientilor barbati, culoarea tricoului neavand nicio influenta asupra femeilor.

Studiul a fost publicat in „Journal of Hospitality & Tourism Research”.

 

Tag
Articolul anterior

S-ar putea să-ți placă și...