Porţii: 4
Ingrediente:
200 g de spanac
400 g de broccoli congelat
un căţel de usturoi decojit
doi dovlecei medii
două roşii medii curăţate de pieliţă
350 g de spaghete integrale
câteva frunzuliţe de busuioc proaspăt
o linguriţă de suc de lămâie
două linguriţe de muguri de pin
sare şi piper
ulei de măsline extravirgin
50 g de brânză parmezan dată prin răzătoare
Preparare:
Puneţi un vas mare de apă, cu un pic de sare, la fiert.
Într-un vas rezistent la microunde puneţi spanacul, broccoli, usturoiul şi o ceaşcă de apă.
Puneţi la microunde şi lăsaţi 3-5 minute până când broccoli se dezgheaţă complet, iar spanacul se înmoaie.
Scurgeţi apa şi lăsaţi să se răcească.
Între timp, curăţaţi dovleceii de coajă şi-i tăiaţi în fâşii subţiri. Tăiaţi şi roşiile în cubuleţe.
Puneţi dovleceii şi roşiile pentru câteva minute într-o tigaie cu o picătură de ulei şi lăsaţi-le să se prăjească puţin.
Fierbeţi pastele.
Puneţi amestecul de broccoli răcit, busuiocul, sucul de lămâie, mugurii de pin, câte un sfert de linguriţă de sare şi de piper într-un blender şi formaţi o pastă omogenă (pesto).
Adăugaţi un pic de ulei şi parmezanul.
Împărţiţi cantitatea de spaghete în 5 farfurii, apoi adăugaţi chifteluţe şi sos în fiecare. Adăugaţi pătrunjel mărunţit şi parmezanul rămas.
Scurgeţi bine pastele şi adăugaţi dovleceii, roşiile, pesto şi ¼ linguriţă sare.
Calorii: 460
Proteine: 17 g
Carbohidraţi: 54 g
Grăsimi: 21 g
Citește și Mierea cu scorţişoară, remediu pentru stomac