În cultura occidentală există numeroase mituri și credințe cu privire la sexualitate, care s-au instalat în mintea multor persoane și care generează temeri, dificultăți și obstacole în loc să contribuie la o viață sexuală bogată, sănătoasă și plăcută.
Dar, să vedem cum se prezintă aceste mituri și ce vor ele să transmită.
1. Performanța este singura care contează când vine vorba de sex
Cultura noastră se caracterizează, printre altele, prin necesitatea de a avea reușite și prin acumularea de rezultate.
În cazul relațiilor sexuale, asta se traduce, de exemplu, prin cantitatea de orgasme, „timpul efectiv” al penetrării, calitatea erecției.
Această tendință ajunge să anuleze bogăția inerentă a sexualității, care constă mai precis în profitarea de moment, de experiențe și de senzații. Sexul este o călătorie, nu o destinație.
2. Un bărbat adevărat nu-și arată niciodată emoțiile
Dacă noi, oamenii, atât femeile, cât și bărbații, ar trebui să ne anulăm emoțiile, am reduce una dintre cele mai importante părți care ne caracterizează ca ființe umane.
Toți putem să avem emoții și să continuăm să fim puternici. Adevărata putere constă în a arăta cine suntem în realitate și a acționa după propriile sentimente.
Asta se aplică atât bărbaților, cât și femeilor, mai ales că toate ființele umane au aspecte feminine și masculine.
Femeile obișnuiesc să spună că un bărbat este mai atractiv atunci când poate să-și exprime emoțiile.
3. Sexul – cel mai important într-o relație
Cu siguranță, sexualitatea este un aspect foarte important în orice relație de cuplu, dar nu este singura care contează. O legătură nu se susține doar pe sex.
Dacă nu există alte componente importante, cum ar fi compromisul sau intimitatea, este foarte posibil ca relația să nu se poată susține.
Sexul este un spațiu în care se manifestă atât părțile tari, cât și slăbiciunile unei relații și, de aceea, i se acordă multă atenție, însă nu trebuie omise celelalte aspecte indispensabile, cum ar fi comunicarea, grija față de celălalt și responsabilitatea.
4. Mereu pregătit
Un bărbat trebuie să fie mereu dispus să aibă o relație sexuală. Această idee provine din asocierea că bărbatul trebuie să fie și să rămână activ din punct de vedere sexual.
Atât bărbații, cât și femeile au chef, alte ori nu, să facă sex. Și, atât ei, cât și ele au dreptul să spună dacă nu vor.
Nu întotdeauna unui bărbat trebuie să-i placă persoana pe care o are în față. Iar sexualitatea este o parte importantă în viața noastră pentru a putea spune când și cu cine să o dezvoltăm.
Faptul că un bărbat decide într-un anumit moment că nu vrea să facă sex face parte din dreptul lui de a decide.
5. Bărbatul trebuie să aibă inițiativa
Această credință își are rădăcinile în cultură și în biologie (bărbații, activi, cuceresc și „fac”, în timp ce femeile, pasive, se lasă seduse și „primesc”).
Rolurile sunt perfect interșanjabile. În plus, este foarte plăcut să dai și uneori să primești și să iei inițiativa și alteori să fii atent la propunerile partenerului.
Citește și Uleiul de soia previne crizele cardiace