Scrie...

MAGAZIN

Cum recunoasteti un whisky veritabil?

Share

Oamenii de stiinta au brevetat o metoda simpla de a recunoaste adevaratul whisky scotian, pe scurt scotch, fata de produsele contrafacute, conform publicatiei britanice Daily Telegraph.

Cu ajutorul unui spectrometru in infrarosu ei au reusit sa identifice cu exactitate cele 8 sortimente de scotch autentic si cele 9 de whisky contrafacut, din totalul de 18 mostre folosite in experiment.

Acest spectrometru este conceput special pentru acest scop, este usor de folosit si verifica autenticitatea bauturii prin masurarea concentratiei de alcool din bautura, dar si concentratia de aditivi, coloranti si alte ingrediente. Dupa evaluarea concentratiei de alcool, valoarea poate fi pur si simplu comparata cu cea inscrisa pe eticheta produsului si astfel un eventual produs contrafacut este dat de gol.

Profesorul David Littlejohn, coordonatorul acestui proiect realizat la Universitatea Strathclyde din Glasgow, precizeaza ca prin aceasta metoda calitatea si autenticitatea whisky-ului pot fi testate pe loc, inainte de cumparare.

 

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *