Scrie...

FRUMUSETE

Japonezii au rezolvat problema caderii parului

Share

O echipa de cercetatori japonezi a anuntat ca a reusit sa regenereze foliculi de par la un soarece cu ajutorul unor celule stem adulte, procedeu care poate deschide calea unor viitoare terapii de regenerare.

Grupul de cercetatori condus de profesorul Takashi Tsuji a recreat foliculi de par care, odata grefati in pielea unui soarece, au generat fire de par. A mai fost verificat ciclul de crestere dupa imbatranirea si caderea parului, arata oamenii de stiinta. „Foliculii de par transgenici dezvolta structuri corecte si formeaza legaturi adecvate cu tesuturile gazda vecine, cum ar fi epiderma si fibrele nervoase”, au precizat ei.

Profesorul Tsuji si echipa sa au realizat anul trecut o experienta in cadrul careia au reusit sa produca cresterea un dinte plecand de la celule grefate intr-un rinichi de soarece. L-au transplantat apoi in gingia altui soarece, demonstrand astfel ca dintele se poate adapta la mediul bucal, conecta cu nervii si vasele sanguine, ca si cum ar fi un dinte natural.

„Cercetarile noastre deschid calea nu numai unor terapii de regenerare a parului, ci si de recreare a unor organe de inlocuire”, incheie profesorul japonez.

 

Tag
Articolul anterior

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *