Scrie...

REMEDII DIN NATURA

Remedii care combat insolatia

Share

Insolatia este o afectiune acuta cauzata de expunerea prelungita la soare, manifestata prin dureri de cap, ameteli, vedere incetosata, congestia fetei, palpitatii, respiratie zgomotoasa, tahicardie, greata, voma, iar in cazuri grave pierderea cunostintei. Trebuie sa stiti ca insolatia nu este o afectiune banala, intrucat poate crea serioase neplaceri.

Practic, in cazul insolatiei, organismul se supraincalzeste si nu-si poate scadea temperatura prin propriile-i metode. O persoana cu insolatie are o temperatura de 40-41de grade C si nu mai transpira. Starea generala este foarte proasta si, uneori, se poate ajunge si la pierderea cunostintei.

Pentru a diminua neplacerile cauzate de insolatie se administreaza, intern, decoct din frunze si fructe de paducel, frunze si fructe de afin, frunze de urzica, papadie, scoarta de salcie, flori de sulfina si talpa gastei. Se consuma cate 150-250 ml, de 2-3 ori/zi. Extern, se pun cataplasme cu varza, cartofi rasi sau argila pe cap si torace.

Fitoterapeutic putem apela la cicoare, aceasta regland temperatura corpului si diminuand durerile de cap (se va face o infuzie din o lingurita de planta la 250 ml apa). Salcia este aspirina naturala, asa incat este recomandata in tratarea febrei. Pentru ca poate declansa inflamarea gastrica, o lingurita de salcie va fi combinata cu o lingurita cu varf de flori de salcam, se fierb impreuna 10 minute si se bea decoctul cand este aproape rece.

Ceaiul de sunatoare are proprietatea de a drena vezica biliara si de a inlatura astfel senzatia de greata. Pentru a preveni arsurile solare, dupa fiecare expunere la soare folositi emulsii pe baza de aloe-vera, intrucat aceasta are efecte antiinflamatorii, nutritive, emoliente si antibacteriene. Pielea va fi mai bine protejata daca va veti administra un tratament cu coenzima Q 10, aceasta protejand impotriva radiatiilor solare. Acelasi efect protector il are si ceaiul verde; calmand in acelasi timp si inflamatiile.

 

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *