Scrie...

SANATATE

Salinoterapia, remediu pentru afectiuni respiratorii, dermatologice…

Share

Haloterapia (salinoterapia) reprezinta un procedeu neinvaziv de terapie, extrem de simplu, si care implica, pe de o parte, inhalarea pe caile respiratorii a aerosolilor salini, iar pe de alta parte absorbtia acestora prin intermediul pielii.

Haloterapia are efecte benefice in numeroase afectiuni, cum ar fi:

Astmul

Aerul steril, curat, din salina si capacitatea aerosolilor salini de a patrunde in bronhii, eliminand microorganismele daunatoare fac din haloterapie un tratament extrem de benefic pentru pacientii cu astm.

Alergiile

Alergia este o reactie a sistemului imunitar, cauzata de substante inofensive numite alergeni care, in cazul persoanelor alergice, provoaca o reactie exagerata a organismului. Alergenii, prin inhalare, pot duce la un atac astmatic, din cauza ingustarii cailor respiratorii si cresterii cantitatii de mucus in plamani. Haloterapia poate oferi un ajutor prin largirea cailor respiratorii (bronhodilatatie ), reducerea inflamatiei tractului respirator si eliminarea blocajelor din bronhii si bronhiolele.

Bronsita

Deseori, o simpla raceala poate fi urmata de bronsita, care poate dura pana la cateva saptamani. Bronsita cronica este des intalnita in randul fumatorilor. in cazul bronsitei, haloterapia duce la imbunatatirea functionarii plamanilor, curatarea si largirea tractului respirator, diminuarea pana la disparitie a tusei.

Infectii ale sinusurilor, sinuzita

Haloterapia amelioreaza simptomele sinuzutei prin eliminarea blocajelor de la nivelul sinusurilor si curatarea acestora.

Nervozitate, concentrare, tulburari de somn, ADHD

Sarea are capacitatea naturala de a neutraliza vibratiile electromagnetice din mediu si din organism. Prin urmare, haloterapia are efecte deosebit de benefice de relaxare si de calmare a sistemului nervos.

Afectiuni ale pielii, acnee, eczeme

Haloterapia va poate veni in ajutor prin activarea proceselor fiziologice multiple din corpul dumneavoastra. Aerosolii salini au efecte favorabile asupra microcirculatiei de la nivelul pielii, distrugand bacteriile si ciupercile. Pielea dumneavoastra va arata si se va simti mai bine.

Haloterapia poate, de asemenea, reduce stresul si intari sistemul imunitar, crescand rezistenta organismului.

Psoriazis

Haloterapia este un tratament din ce in ce mai utilizat in tratamentul psoriazisului, avand, prin mecanismele sale de actiune, rezultate neasteptat de spectaculoase.

Acestea sunt doar o parte din afectiunile tratate prin haloterapie. Pentru informatii suplimentare privind eficienta haloterapiei in tratarea altor afectiuni va asteptam pe www.terracentrum.ro sau www.salinaiasi.ro.

Pregateste-ti copilul de scoala!

Se apropie scoala! In colectivitati, imunitatea copiilor devine ineficienta in fata numerosilor factori nocivi, iar micutii risca sa se imbolnaveasca! Pregateste-ti copilul asa cum trebuie pentru primii lui pasi facuti intr-o clasa noua.

In Iasi, puteti beneficia de salinoterapie in cadrul Terra Centrum.
www.terracentrum.ro

 

 

Tag
Articolul anterior

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *