Scrie...

RELATII SI SEX

Sarutul este bun, muscaturile sunt rele!

Share

Iubirea este formata din gesturile mici: un alint, un zambet, o imbratisare si evident un sarut. Oamenii se saruta chiar si pentru a se saluta sau pentru a-si spune adio, se saruta pentru ceea ce simt sau doar pentru ca este normal sa faca acest lucru. V-ati intrebat vreodata de unde provine aceasta necesitate a oamenilor de a se saruta?

Darwin sustinea ca unicul animal care saruta este omul. Nu este absolut adevarat, poate ca animalele nu o fac in acelasi fel, dar o fac. Saruturile au efect asupra corpului la nivel chimic. Creste, intr-adevar, nivelul neurotransmitatorilor si sinteza unor hormoni, printre care dopamina, oxitocina si serotonina. Din acest motiv, oamenii se simt mai fericiti si mai calmi.

Nu acelasi lucru se poate spune si despre muscaturi. Facute in joaca sau nu, trebuie sa stiti ca despre muscatura de om se spune ca este cea mai periculoasa muscatura. Acest lucru este cauzat de faptul ca saliva umana este foarte acida si extrem de bogata in microorganisme care atunci cand intra in contact cu discontinuitati ale tegumentului (ranile provocate) poate determina infectii extrem de grave.

 

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul