Scrie...

MAGAZIN

Femeile de 40 de ani sunt terorizate de stomatolog!

Share

Femeile de 40 de ani se tem mai mult decat alte categorii sa mearga la dentist, conform unui studiu realizat de o echipa de cercetatori de la Universitatea din Sydney, sub indrumarea dr.Avanti Karve, transmite Sky News.

Asa cum a demonstrat studiul efectuat in decurs de cinci ani, unele femei din aceasta grupa de varsta sunt atat de timorate, incat pana si cuvantul „dentist” le inspira groaza. Acestea au raportat mai des experiente neplacute din trecut despre vizitele la stomatolog si, in consecinta, sunt reticente fata de cabinetele stomatologice.

De asemenea, potrivit oamenilor de stiinta, de medicii stomatologi se tem si persoanele care au trecut prin experiente dureroase, precum violente si traume, dar fara nicio asociere cu vizita la stomatolog.

In general, conform calculelor dr. Karve, aproximativ 40% din populatia Occidentului se teme de medicii stomatologi si aceasta in pofida utilizarii pe scara larga a anestezicelor.

Persoanele care se tem sa mearga la cabinetul de stomatologie sufera dureri severe dentare, in medie, 17 zile, inainte de a-si face in cele din urma o programare. Pentru comparatie, alte persoane suporta astfel de dureri doar doua-trei zile inainte de a recurge la asistenta specializata.

 

Tag
Articolul anterior
Articolul următor

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul