Scrie...

RELATII SI SEX

Caractere care se potrivesc!

Share

Găsirea persoanei potrivite cu care să se poată începe o relaţie stabilă, statornică, este o problemă destul de delicată.

De cele mai multe ori, în ciuda punctelor comune pe care şi le găsesc, chiar şi după o anumită perioadă de timp partenerii ajung la concluzia că au caractere nepotrivite, ceea ce tulbură liniştea unei relaţii. Pentru a găsi însă caracterul potrivit este important în primul rând cunoaşterea în profunzime a propriului caracter.

Iată mai jos cateva sugestii referitoare la tipurile de caracter care s-ar potrivi împreună şi care într-o anumită măsură v-ar ajuta să vă orientaţi în căutarea sufletului pereche:

Ambiţiosul – este o persoană mereu în acţiune, optimistă, plină de energie şi foarte hotărâtă, care ia cu uşurinţă decizii. Cel mai bun partener pentru ea ar fi o persoană caracterizată prin calm şi pragmatism, foarte calculată şi tenace. Cei doi au în comun optimismul, nu dramatizează niciodată problemele şi încearcă să le rezolve împreună cu simţ practic. Firea constantă a acestui tip de partener este mereu un sprijin pentru ambiţios, primul reuşind să-i înfrâneze exuberanţa, uneori exagerată. De asemenea, ambiţiosul poate lega o prietenie foarte sânsă cu neliniştitul, care este spontan, agitat şi iubitor al schimbării. Ambilor le place să se bucure de viaţă şi să rişte, chiar dacă neliniştitul se descurajează repede şi renunţă uşor. Ambiţiosul trebuie să se ferească însă de persoanele flegmatice sau de cele scrupuloase, deoarece o relaţie cu unul dintre cei doi ar fi însoţită numai de discuţii contradictorii, certuri şi s-ar putea sfârşi într-un mod foarte neplăcut.

Scrupulosul – este mereu plin de îndoieli şi foarte susceptibil; este foarte exigent în relaţia de cuplu, iartă foarte greu şi are un simţ critic foarte ascuţit. Persoana potrivă pentru el este cea calmă şi calculată, dar şi neliniştitul. Calmul îl înţelege pe scrupulos, este răbdator şi îl ajută să treacă peste tulburările sale sentimentale şi clipele de îndoială şi este un sprijin pentru el şi în viaţa profesională. De aceea, cei doi ar trebui să lucreze împreună. Anxiosul îi oferă scrupulosului ambiţia de care acesta are nevoie şi conferă spontaneitate relaţiei lor. Cei doi nu vor ajunge la mari performanţe pe plan profesional, dar vor reuşi să se completeze reciproc şi să formeze un cuplu de invidiat. Nu se va înţelege niciodată cu ambiţiosul sau leneşul, iar flegmaticul îi poate deveni un duşman de temut.

Calmul – în ciuda calmului uneori enervant pe care îl afişează, este o fire optimistă, foarte sociabilă şi ambiţioasă şi chiar foarte sigur pe propriile forţe. Ceea ce de fapt explică şi calmul său. Poate fi uşor în centrul atenţiei, este foarte apreciat şi simpatizat şi de aceea poate avea relaţii stabile cu mai multe tipuri de persoane. Se potriveşte cu ambiţiosul, dar este printre puţinii care poate fi partenerul ideal al flegmaticului. Este foarte tolerant cu ironiile şi criticile exagerate ale acestuia şi îi poate stăpâni accesele de egoism. Ambii vor reuşi să se înţeleagă foarte bine deoarece privesc viaţa ca pe o sfidare şi un test al propriilor capacităţi şi vor putea întotdeauna să depăşească obstacolele. Acest tip de persoană are tendinţa de a renunţa în faţa unui proiect prea dificil, dar flegmaticul nu-l va lăsa şi cu spiritul său critic îl va stimula şi îl va ajuta să-şi atingă scopul. Nu se înţelege deloc cu neliniştitul.

Neliniştitul – este animat de sentimente contradictorii şi trece cu uşurinţă de la o stare la alta. Este imprevizibil şi provoacă celor din jur, prin reacţiile sale, surprize atât placate, cât şi neplacute. Este o fire sensibilă, căreia uneori îi place să se izoleze de ceilalţi ceea ce îl face să pară un neînţeles şi un egoist. Pe lângă relaţia trainică pe care o poate avea cu ambiţiosul sau scrupulosul, despre care am relatat deja, se înţelege foarte bine şi cu leneşul, un introvertit căruia i se pare comodă relaţia cu o persoană ca neliniştitul, acesta din urmă fiind dispus să facă totul pentru binele cuplului. Tipuri de persoane precum flegmaticul şi scrupulosul îl vor antipatiza întotdeauna.

Realistul – este o persoană foarte organizată, care ştie întotdeauna ce are de făcut şi şi-a planificat viaţa cu câţiva ani înainte. Ţine foarte mult cont de poziţia sa în societate şi are veleităţi de şef. Nu va lega prietenii sau relaţii decât cu persoane care i se aseamănă, de aceea ambiţiosul şi calmul sunt singurii care l-ar putea atrage. Realistul este uimit de voinţa ambiţiosului şi de energia acestuia şi ştie că împreună vor putea alcătui o echipă care poate avea mari realizări profesionale. Ştie că ambiţiosul îl va putea ajuta în realizarea propriilor interese şi de aceea îl consideră persoana potrivită pentru el. Se înţelege bine cu flegmaticul, iar criticile şi ironiile acestuia reprezintă pentru el o provocare şi un stimul. Relaţiile cu leneşul sau neliniştitul vor fi de foarte scurtă durată.

Leneşul – este o fire tolerantă, docilă şi foarte comodă. Este introvertit, dar are o mare capacitate de adaptare. Găseşte rar pe cineva care să-l înţeleagă şi să-l accepte aşa cum este şi de aceea are şi puţini prieteni. Se înţelege foarte bine cu calmul, care deşi nu este de acord cu comoditatea leneşului, l-ar putea înţelege dacă va reuşi să-i vadă calităţile, precum statornicia şi generozitatea. Leneşul este o persoană simplă şi nu va atrage atenţia în nici unul din cercurile pe care le frecventează. Are nevoie de o persoană calmă şi totodată ambişioasa şi optimistă care să-l ajute să strălucească şi să-i dea încredere în propriile forţe.

Flegmaticul – este o fire raţională, organizată, dar foarte ironică şi cu un simţ critic extrem de dezvoltat. Întotdeauna consideră că dorinţele sale sunt pe primul loc şi de aceea este ocolit de mulţi, fiind catalogat ca egoist şi insensibil. Este însă o fire constantă şi vede un partener ideal în realist. Îi plac spiritul de luptă şi energia acestuia şi ştie că se va simţi mereu comod în preajma sa. Este destul de sceptic şi de aceea preferă să lupte altcineva pentru rezolvarea problemelor sale şi realistul i se pare persoana potrivită. Acesta din urmă îi poate înţelege pretenţiile şi îl poate ajuta chiar pe plan profesional. Nu se va înţelege niciodată cu o persoan ca neliniştitul.

Tag

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *