Scrie...

RELATII SI SEX

Care este destinatia preferata a turistilor de divort

Share

Romania devine destinatia preferata a „turistilor de divort”, intrucat procedurile sunt mai rapide si mai ieftine, o firma italiana oferind servicii de desfacere a casatoriei all-inclusive, cu tot cu biletele de avion, pentru echivalentul a minimum 5.000 de dolari.

Din ce in ce mai multi italieni aleg sa divorteze in alte tari membre ale Uniunii Europene, unde procedurile legale sunt mult mai simple decat in Italia, unde pentru a dizolva o casnicie sunt necesari cel putin trei ani de trait separat, noteaza New York Times.

Jurnalistii relateaza despre un cuplu care a venit la Bucuresti de la Bologna, pentru o singura zi, cu unicul scop de a semna documente de rezidenta in Romania. Cei doi soti spera ca in cateva luni casnicia lor va fi desfacuta legal. „Un divort clasic dureaza prea mult, daca intentia ta este sa-ti refaci viata si sa o iei de la capat”, a declarat barbatul pentru New York Times, insistand ca identitatea sa nu-i fie dezvaluita.

Oficialii si avocatii vorbesc despre faptul ca numarul celor care aleg sa profite de legislatia europeana si sa divorteze in alte tari pentru a evita procedurile complicate din Italia este in crestere.

Practic, dupa ce obtin rezidenta, cuplurile pot cere divortul dupa doar sase luni, evitand astfel perioada de separare de trei ani, obligatorie in legislatia italiana.

Romania a devenit destinatia preferata a „turistilor de divort”, potrivit oamenilor care lucreaza in acest domeniu. Ei afirma ca divortul in Romania este ieftin, rapid si procedurile sunt destul de flexibile.

Spania, Franta si Marea Britanie sunt si ele destinatii populare pentru divort, insa Romania este cunoscuta ca fiind o tara mai ieftina cu proceduri mai rapide.

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *