LOADING

Scrie...

Care este secretul fericirii?

Share

Potrivit rezultatelor unei cercetari recente, secretul fericirii consta in amintirea momentelor placute din trecut si uitarea regretelor, informeaza The Telegraph.

De curand, specialistii americani au ajuns la concluzia ca persoanele care isi aduc aminte doar de intamplarile frumoase din viata lor sunt mult mai fericite decat cele care isi concentreaza atentia asupra experientelor negative si a regretelor. Acest studiu are capacitatea de a explica de ce personalitatea are o influenta atat de puternica asupra starii de multumire sufleteasca resimtita de oameni.

In cadrul cercetarii a fost analizat felul in care cele cinci mari trasaturi de personalitate le afecteaza indivizilor abordarea asupra timpului si satisfactiei cu privire la propria viata. Expertii au luat in considerare modelul numit „Big Five”, care apreciaza cat de extrovertita, nevrotica, deschisa, constiincioasa si agreabila este o persoana.

„Am descoperit ca oamenii foarte extrovertiti sunt mult mai fericiti deoarece au tendinta de a pastra o imagine pozitiva si nostalgica a trecutului si au mai putine ganduri negative si regrete. In schimb, persoanele care au punctaje mari pe scala nevrozei au o viziune complet opusa asupra trecutului si, ca urmare, sunt mai putin fericite”, a declarat Ryan Howell, profesor de psihologie la Universitatea de Stat din San Francisco.

Autorii acestui studiu sustin ca savurarea amintirilor placute si privirea momentelor dureroase intr-o lumina pozitiva ii pot ajuta pe oameni sa fie mai multumiti de propria viata.

Rezultatele cercetarii au fost publicate, recent, in revista Personality and Individual Differences.

 

Tag:

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *