LOADING

Scrie...

De ce femeile sunt percepute ca obiecte sexuale?

Share

Creierul analizeaza in mod diferit imaginile barbatilor si ale femeilor, in sensul ca barbatii sunt perceputi ca un intreg, iar femeile ca o „grupare” de parti ale corpului, potrivit unui studiu publicat in European Journal of Social Psychology si preluat de dailymail.co.uk. Afirmatia este valabila atat pentru creierul feminin, cat si pentru cel masculin.

Rezultatele acestui studiu ar putea explica de ce femeile sunt adesea tratate ca obiecte sexuale.

Cercetatorii de la University of Nebraska-Lincoln au descoperit ca, in fata unor imagini ale unor barbati, creierul uman, indiferent de sex, tinde sa se bazeze mai mult pe o procesare „globala”, persoana fiind perceputa ca un intreg. In schimb, insa, imaginile femeilor sunt rezultatul unei procesari cognitive „locale”, ca un ansamblu de parti.

„Acesta este primul studiu care face o asociere intre astfel de procese cognitive si teoria obiectificarii sexuale”, a declarat Sarah Gervais, profesor de psihologie si principalul autor al studiului. „Femeile sunt percepute in acelasi mod ca obiectele”, a mai spus aceasta.

Cercetatorii spera ca descoperirea lor va ajuta la conceperea unei metode de a reduce perceperea femeilor care obiecte sexuale.

 

Tag:

Din aceeași categorie

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *