Scrie...

MODA & MIRESE

Femeile se ingrasa dupa casatorie, barbatii – dupa divort

Share

Dincolo de varsta de 30 de ani, „tranzitiile conjugale” afecteaza luarea in greutate, insa diferit in functie de sex.

Este constatarea unui studiu desfasurat de cercetatori de la Ohio State University, care au prezentat rezultatele la un congres al Asociatiei americane de sociologie. Ei au folosit date despre circa 10.000 de persoane, barbati si femei care aveau in 1979 varste cuprinse intre 14 si 22 de ani. Din doi in doi ani, participantii au raspuns la un chestionar cu privire la evolutia indicelui de masa corporala (IMC) si schimbarile din viata lor sentimentala.

Potrivit profesorului Qian, coordonatorul studiului, a rezultat ca, peste 30 de ani, barbatii sunt predispusi la ingrasare dupa divort, in timp ce femeile iau in greutate dupa casatorie. Atunci cand aceasta „schimbare sociala” are loc in jurul varstei de 20 de ani, impactul asupra greutatii este aproape nul.

Statistica are insa unele lipsuri. Este vorba de date globale, care implica importante diferente de la un individ la altul. Daca oamenii iau in greutate, este vorba in general de cateva kilograme. In final, situatia statistica nu are deocamdata o explicatie foarte clara.

 

Tag
Articolul anterior
Articolul următor

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul