Scrie...

RELATII SI SEX

Femeile stresate nu sunt atragatoare

Share

Cercetatorii au descoperit ca femeile care au un nivel ridicat al hormonului de stres, cortizolul, sunt considerate mai putin atragatoare de catre barbati.

Intrucat stresul afecteaza fertilitatea, nu este de mirare ca atat femeile, cat si barbatii prefera figurile mai relaxate. Cercetatorii finlandezi considera ca fata unei persoane poate transmite semnale puternice privind sanatatea si fertilitatea sa, oamenii stresati fiind in general si mai bolnavi. Nu a fost gasita o legatura intre puterea sistemului imun al unei femei si modul in care aceasta este perceputa de catre barbati. Astfel, femeile incluse in studiu au fost vaccinate impotriva virusului hepatitei B; ulterior li s-a testat raspunsul imun si nivelul cortizolului. Apoi, mai multi barbati heterosexuali au fost pusi sa noteze atractivitatea fiecarei femei, privind mai multe fotografii ale acestora.

A fost demonstrata legatura intre nivelul cortizolului si atractivitate, in acelasi timp femeile foarte slabe sau foarte grase fiind considerate mai putin atragatoare.

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *