Scrie...

FRUMUSETE

Forma fetei este data de 5 gene

Share

O echipa de cercetatori de la Universitatea Erasmus din Rotterdam a identificat cinci gene asociate cu forma faciala, o descoperire ce ar putea oferi intr-o buna zi informatii valoroase despre fizionomia unui om doar pe baza ADN-ului sau, si ar putea avea aplicatii in criminalistica, informeaza BBC News.

Pana acum, nu se stia nimic despre genele responsabile de forma fizionomiilor umane.

„Aceste prime rezultate incurajatoare marcheaza inceputul intelegerii din punct de vedere genetic a morfologiei faciale umane. Poate, candva, va fi posibil sa desenam portretul robot al unei persoane doar pe baza probelor de ADN lasate, ceea ce ar avea aplicatii interesante, de pilda in criminalistica”, a explicat profesorul Manfred Kayser, principalul autor al studiului.

Profesorul Kayser si colegii sai au identificat cinci gene candidate asociate cu diferite forme faciale, gene cunoscute ca PRDM16, PAX3, TP63, C5orf50 si COL17A1. Aceste asocieri inseamna ca probabilitatea unei anumite forme faciale poate fi estimata, insa trasarea integrala a portretului pe baza ADN-ului inca este o perspectiva indepartata.

Cu toate acestea, impreuna cu descoperiri recente indicand ca ADN-ul poate fi folosit si pentru estimarea culorii parului si ochilor si ca varsta poate fi determinata pe baza unei analize de sange, descoperirea echipei olandeze poate pune la dispozitia anchetelor criminalistice o serie de instrumente foarte utile.

 

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *